Dagens skägg, Jonas: ”Våga ha tålamod!”

Skrivet av

Dagens skägg, Jonas

Varför har du skägg?
– För att jag kan. Och för att jag tycker att det klär mig ganska bra. Och för att det är bekvämt. Jag slipper raka mig. Jag rättar till det en gång i veckan med trimmern och kör med sax över munnen. Det är det enda som behövs.

– Det gäller att tänka på att det inte blir för långt. När den här tofsen under munnen blir för lång sitter jag och liksom lägger överläppen över den. Det kan ju se lite ofräscht ut.

Såna här handtag försökte Jonas odla.

Hur började du?
– Det började med att jag och en kompis på lärarhögskolan tävlade om vem som kunde få till värst bar-ends, såna mustascher som Senior i OCC har. Det var då jag insåg att det kan se hyfsat ut om man bara har lite tålamod. Skäggväxt handlar mycket om tålamod, att man ska våga. Det kanske ser lite töntigt ut i början med strån här och var men man måste låta det ta sig.

Hur vad känslan när tålamodet gav belöning?
– Jag kommer ihåg när jag blev igenkänd som killen med skägget. Vi var i Thailand 2001 och då var det en kille som kallade mig ”the guy over there with the beard”, och då växte man ju nåt så helt otroligt.

Så tipset från dig till den som tvekar är att våga?
– Ja, kör i vind. Klart man ska ha skägg.

En reaktion på “Dagens skägg, Jonas: ”Våga ha tålamod!”

Kommentarer inaktiverade.