Emmett får inte raka sig i år heller

Skrivet av

Ikväll firar Skäggbloggen 36-årsjubileet av ett synnerligen långvarigt protestskägg.

Slutspelsskägg i all ära, men här är ett sportskägg som funnits sedan 1974. Emmett Pearson började det året att odla skägg efter att laget Minnesota Vikings förlorade finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl. Emmett lovade då att inte raka sitt skägg förrän hans älskade Vikings gick och vann finalen. Det har de inte gjort än.

Och Emmet får inte raka sig i år heller. Minnesota Vikings blev nämligen utslagna på vägen till finalen i år.

Vi är glada att han behåller skägget, och ser fram emot att höra om den dag då det visar sig fungera som den tursymbol som får Vikings att vinna. Som protestodlare har Emmet hittills varit mer ihärdig och mindre lyckosam än Úlfar Eysteinsson.

Klicka här för några härliga bilder och en intervju med Emmet Pearson (vi kan inte publicera bilderna av upphovsrättsskäl).