Skägghångel: ett samtal om sargade läppar

Skrivet av

Jag (Axel) har inte hånglat med särskilt många killar, men har varje gång fått huden skrapad av det sträva håriga. Sånt slipper man när man kysser tjejer. Vad skägget betyder för hångelupplevelsen ska vi ta upp här på bloggen i en serie inlägg på temat skägghångel. Vi börjar med att sätta oss ner med våra vänner Anna, Sofia och Johanna på Doris Produktion för ett samtal om kyssar som sticks.

Anna: Det finns en viss längd på skägget som är väldigt stickigt, när det står rakt ut innan det lägger sig. Antingen ska det vara lite kortare eller längre än det där sticket.

Sofia: Jag tycker ändå att det värsta är när det är för lång mustasch, när man får hår i munnen. Det är inte bra.

Johanna: Jag kan inte säga att jag har så mycket mustascherfarenhet. Mer när min kille glömmer raka sig och är som en fjortis, det är stickigt tycker jag. Då känner jag att en riktig fläskmustasch borde vara bättre.

Sofia: Men när man låg och hånglade i evigheter när man var tonåring, det värsta då var ju skäggstubb. Det var inte skägg som var det värsta utan det är ju skäggstubben som man blir helt röd i ansiktet av.

Johanna: Den är boven i dramat.

Anna: När vi gick på universitetet kom vår kompis, T, till skolan med ett stort sår på överläppen. Det såg ut som en liten hitlermustasch. Det var för att hon hade kysst en kille med mustasch åtta timmar i sträck eller nåt. Och det var ju i vuxen ålder. Så illa kan det gå.

Johanna: Det gäller att långsamt vänja huden. Det är därför problemet uppstår när man blir ihop med nån som har skägg. För i början av ett förhållande, då hånglar man ju som fan. Ett ute-på-krogen-hångel, ett kvällshångel, det klarar ju huden liksom. Det måste vara flera dar för att bli ett problem.

Sofia: Men för T var det nog så att hon var rädd att inte få mer, så hon var tvungen att passa på liksom. Typ jag kanske inte får hångla med den här mustaschen i övermorgon så det gäller att passa på.

Skäggbloggen: Kan man sätta upp nån sorts tidsgräns när det blir farligt för huden?

Johanna: Man märker det ju först när man gör ett kort uppehåll i hånglet och går på toa eller nånting. Man ser sig i spegeln och ser att man håller på att bli lite röd och då är det dags att ta lite matpaus.

Anna: Eller paus med lite moisturizer.

Johanna: Ja precis. Ta lypsyl lite utanför munnen, det är mitt tips.

Imorgon fortsätter det här samtalet, och då kommer det att handla om hångelteknik och vad vintern betyder för skäggets mjukhet. Häng kvar!


4 reaktion på “Skägghångel: ett samtal om sargade läppar

  1. Nils

    Jag får ofta höra att min lilla mustasch ställer till det i hånglandets land. Men å andra sidan är det ibland den som lockar till sig hånglet. Inget gott som inte har något ont med sig. Fler mustascher till folket!

  2. Eric

    Själv tycker jag det känns förtroendeingivande att det är skäggstubben som är värst. Så länge man antingen rakar sig eller låter det växa ordentligt är man rätt safe alltså? Bra att veta.

  3. Limpan

    Jag har aldrig haft problem med min killes fina mustasch. Det där med sår på överläppen måste ha uppstått med en sån där kort och stickig mustasch.

Kommentarer inaktiverade.