Skägghångel: lösningar på stubbproblemet

Skrivet av

Som vi har sett de senaste dagarna finns det uppenbarligen ett problem med skinnflådda kinder hos de som kysser män med stickig skäggstubb. Finns det någon bra lösning på problemet?

Skäggbloggen ringer hudläkaren Cristina Oprica på hudmottagningen på Karolinska Sjukhuset.

– Det finns inget lätt svar på den frågan. Man kanske behöver raka bort skägget? Jag har inte stött på problemet förut, säger Cristina Oprica.

Hmm. Det verkar som om dermatologer ägnar sig mer åt sjukdomar som hårsäcksinflammation och psoriasis än hångelsveda. En desperat kille har ställt en liknande fråga på forumet hos www.huden.nu. Hudläkaren Ylva Lindes svar där innebär i korthet: 1) Raka dig noga eller 2) låt skägget växa ut.

Så mycket hjälp får man alltså från läkarvetenskapen. Vi på Skäggbloggen vill ju absolut inte förespråka den förstnämnda lösningen.

Det verkar som om den vassa stubben är nån sorts skärseld man måste ta sig igenom. Håll ut och vänta på lurvigare och mjukare tider. Några dagars avhållsamhet eller måttfullhet är inte det lättaste, men lönar sig i slutändan.

Det finns trots allt andra än dermatologerna som har funderat på hur man gör den stubbiga perioden lite angenämare ur kysshänseende. Medan stubben finns där tycks den bästa föreslagna lösningen vara att jobba med kysstekniken så att man undviker närkontakt med sandpappret. It’s all in the technique. Practice, practice, practice, skriver bloggaren Dani – Greek Goddess of Men’s Facial Hair.

För att göra skäggstubben mjukare föreslår Dani hårbalsam. Samma metod finns med noggrannt beskriven här. Finns det inte någon stubbig person därute som kan testa den här balsam-metoden och rapportera om resultatet?

Skäggbloggen lovar att söka fler lösningar på problemet och återkommer självklart när kunskapsläget har utvecklats.

3 reaktion på “Skägghångel: lösningar på stubbproblemet

  1. Eric

    Utmärkt, jag gillar framför allt Danis uppmaning att öva, öva, öva. Ska ta upp saken med min fru :)

  2. Axel Inläggsförfattare

    Haha! Lycka till med teknikträningen! Frugan får väl rapportera här på bloggen om dina framsteg.

Kommentarer inaktiverade.