Topp 10 skäggyrken – #8

Skrivet av

Skäggyrke #8
Programmerare

Efter inlägget häromdagen är det kanske ingen överraskning att vi har hållit ett öga på datanördarna på sistone. Vi känner oss än säkrare i vårt beslut att låta programmerarna få en plats på topplistan efter att Julia lärde oss ett nytt ord: Linuxskägg.

Till exempel finns Richard Stallman (bilden ovan), programmeraren som är en framträdande förespråkare för fri programvara. Kolla in hans webbplats. Skägget är en del av hans varumärke. Det vore väl konstigt om inte ringarna spreds på vattnet?

Nu är vi på Skäggbloggen på intet sätt experter på programmering, så rätta oss gärna om vi har fel här:

Långa skägg syns särskilt hos den del av programmerarvärlden som förespråkar fri programvara och open source. De glider runt i t-shirt och markerar med sina håriga haklappar att de inte tillhör de programmerare som blivit mutade av näringslivet och därför måste raka sig när de går till jobbet på morgonen.

Vad väntar du på? Ut och bildgoogla linux beard för tusan!

7 reaktion på “Topp 10 skäggyrken – #8

 1. Julia

  Programmerarpojkvännen påpekar att jag halkade med fingrarna och det egentligen är ett Unix-skägg. Tydligen skulle Stallman själv ta illa upp av L-ordet, eftersom han tycker att Linux får orättvist mycket uppmärksamhet.

  Men yay!

 2. Axel Inläggsförfattare

  @Julia
  Åh, det är inte spam! Det är kunskapsspridning. Mycket intressant länk om programmeringsspråk och skägglängd!

  Vi på Skäggbloggen hoppas att Stallman och Unixskäggen inte tar illa upp av bristen på research i vårt inlägg. Tack Julia med pojkvän för förtydligandet!

 3. tove

  Här känner jag att skägget på hr Gottfrid Svartholm Warg definitivt bör få vara med på Skäggbloggen. Kan ni inte hitta en fin bild?

Kommentarer inaktiverade.