Alla har sin gräns – jag har nått min

Skrivet av

Jag har gjort ett misstag. Ett plågsamt misstag. Men, som av alla misstag så har jag lärt mig en väldigt viktig läxa, nämligen var mitt skäggs kligräns går.

Jag var bjuden på en finare tillställning som krävde kostym och bestämde mig därför för att ansa skägget rejält. För att verkligen bli riktigt proper ut ställde jag in trimmern på 4 mm och klev nöjd in i duschen för operation häcksax.

Tjugo minuter senare var jag inte lika nöjd längre.

För fyra millimeter långt är tydligen gränsen för när mitt skägg börjar klia. Det kliade och kliade och kliade och det kändes precis som det gör när man börjar odla skägg. Tortyr!

Ett par dagar senare är allt lugnt i ansiktet igen och numera vet jag. Kortare än 5 mm ska jag aldrig mer ansa skägget.

13 reaktion på “Alla har sin gräns – jag har nått min

 1. Axel

  Jag tycker det är modigt av dig att ta reda på det här så att vi andra slipper. Jag ska i fortsättningen akta mig för 4 mm.

 2. Jacob

  Det är möjligt att min gräns är 4mm också.
  har en trimmer där jag kan ställa in 3 mm eller 6 mm.
  Väljer jag 3 så kliar det som sjutton dagen därpå.
  Ställer jag in 6 mm är allt frid och fröjd.

  kan vi inte göra en statistisk undersökning. Är 4 mm universell ”smärtgräns” eller finns det folk som klarar ända ner till 1 mm?

 3. max

  om jag börjar odla från ett renrakat fejs så kliar det från dag 10 till dag 17. som tur är så är det ytterst sällsynt att jag har så kort skägg…

 4. Tobbe

  Har som tur är ett skägg som aldrig kliar, spelar ingen roll vilken millimeter jag trimmar det med. Kan bero på att min skägg är av den lite mjukare typen, ser dock bra ut. När får vi läsa ett repotage om olika kvaliteter av skägg (mjukt, hårt, hästtagel, etc)?

 5. Axel

  Ok allihop, lyd nu Jacobs uppmaning och rapportera er kli-längd här! Vore intressant att se hur det varierar.

  Tobbe: bra idé! vi återkommer gärna i ämnet skäggkvalitet när vi har lite mer på fötterna. Har du fler egna kunskaper att rapportera?

 6. Robin Liljestrand

  Hej! Jag och min vän André har ett vad. Vi får inte raka oss förns den 5e juni. Vi började den 8e februari 2010. Vi har en grupp på facebook där medlemmar får följa resans gång med foton,filmer och presskonferenser. Gå gärna in på Battle of the Beards på facebook och se hur det går. Ha det fint/ Robin

 7. Axel

  @max Det här med 10 dagar stämmer ju rätt bra med uträkningen av skäggsekunden.

  För om skägget växer 4,68 nm per sekund växer det ca 0,4 mm per dygn. Och det innebär ju att man är uppe i 4 mm på just 10 dygn.

  Intressant att längdmått och tidsmått tycks vara samstämmiga.

 8. Joakim

  Jag vill påpeka att det är just min skäggsekund som är 4,68 nm. Jag rekommenderar att man tar sig tiden och besväret att kolla upp sin egen så att inget blir fel.

 9. Eric Inläggsförfattare

  Undrar om Classe O säljer sånt? Du får öppna plånboken, Axel. För Skäggbloggens skull!

 10. Fredde

  Jag upptäckte att på mig uppenbarande sig själva kliandet bara på halsen. Under delar av januari-mars i år var min flickvän i Thailand så jag bestämde mig för att låta min man växa djuriskt. Undertiden publicerade jag en bild varje vecka på min blogg. Det var ett jobbigt projekt på flera sätt. Kliandet gick över efter ett par veckor, men saknaden pågick tills hon hon hem :)

  Gissa om det var najs att få återställa hakfrisyren. Jag håller Kinder och hals ren, o hela skallen :D

Kommentarer inaktiverade.