”Rakad känner jag mig ung och meningslös”

Skrivet av

Vi fortsätter temat från igår – intervjuer med pappabloggare om pappaskägg.

Skägget verkar för de pappor som vi pratat med skapa en känsla av riktning och trygghet hos dem själva, en trygghet som förhoppningsvis ska föras över till barnen. Kalle Carmback skulle vilja odla ett riktigt helskägg, men har för dålig skäggväxt. Men lite stubb sparar han alltid.

– Jag låter skägget växa tills Allan, min son, slutar pussa mig och då rakar jag av det. Jag tror åtminstone mitt stubb har en stark manlighetspåverkan. Ett bevis på att jag är vuxen och lovlig. När jag mycket sällan är kalrakad känner jag mig oftast ung och meningslös.

För många är pappaskägget inte något som bara existerar under själva pappaledigheten. Johnny Martinsson har lite äldre barn, men har inte rakat sig för det.

– Det började med pipskägg, något som ibland återkommer. Kanske i någon form av nostalgikick… Helskägg är det som oftast råder, det är mest längden som varierar. Just nu är det någon form av Wolverineskägg som återfinns i det här pappafejset. Jag gillar det faktiskt, det får nog stanna ett tag.

Johnny Martinsson har bloggen Deltidspappan.
Kalle Carmback bloggar på Pappa Kalle och har tidigare skrivit om mustascher.

4 reaktion på “”Rakad känner jag mig ung och meningslös”

  1. Sofia

    Lite sorgligt att Kalle känner sig meningslös utan skägg. Då börjar man ju undra om ens egen ofjuniga haka håller måttet här i världen. Så: Känn dig inte meningslös, Kalle! Var skägglös och meningsfull, som alla vi andra utan ansiktsbehåring.

  2. Kalle

    Jag är stolt, Sofia. Det är jag verkligen. Och meningsfull (vid två tre millimeter ungefär). Så var inte sorgsen för min skull. Skägg växer fort.

Kommentarer inaktiverade.