Nittiotalets get på väg tillbaka?

Skrivet av

Frågan slängdes ut på twitter i går av Lars: Vad tror ni nästa stora skäggtrend kommer bli?

Min spontana känsla är att trenden är att det inte är någon trend på gång; man ser så många olika skäggstilar nu. Det råder en möjlighet för alla ansiktsfrisyrer att få fritt spelrum. Möjligen finns det en viss dominans av det kort trimmade helskägget – något som historiskt inte alls varit standardskägget. Kanske fortsätter den trenden, med fler män som under vintern dessutom vågar låta skägget blir riktigt stort och buskigt.

Men. Sedan. Ser. Jag. Affischen.

Idol är snart tillbaks i tv-rutan. Den här säsongen har tydligen bägge de manliga jurymedlemmarna 1990-talsskägg. Kan det här vara ett järtecken? Kan Idolskägget få genomslag när folk sätter sig fredagsslappa och låter sig hjärntvättas av det de ser? Är 90-talsgeten på väg tillbaka?


Förlåt för foto med så mycket blänk på affischglaset…

2 reaktion på “Nittiotalets get på väg tillbaka?

  1. Pelle Zettersten

    Ja hakmullen är nog på väg tillbaka, men har den någonsin försvunnit? Kan personligen irritera mig på den otydliga avgränsning som ett tämligen ovårdat hakskägg kan ha.

  2. Jerker

    Howdy Pelle. Och andra. Getskägget är ett bra förstaskägg, för nybörjare. Det är ofta hakan som är det första odlingsbara stället, dessutom kan det vara skönt med ett diskret skägg i början. Det vore dock besvärande att behöva se dem överallt igen. Själv hade jag ett som anlades ’93 vid 18 års ålder. Därefter har jag haft en rad olika skägg, men endast en gång varit slätrakad. Detta var under några förvirrade veckor vid 32 års ålder, dvs 2007. Rekommenderas inte.
    F.ö. fyller mina polisonger 18 i år. De är i dubbel bemärkelse myndiga, alltså.

Kommentarer inaktiverade.