Kom an, Kung Bore! Vi är redo. Vi har skägg.

Skrivet av

Här visar Eric ett potpurri av vinterskägg.

December är här. Kylan biter sig fast över landet. Därför ska vi ägna några inlägg åt att betrakta vinterskägget.

”Vi tar ju på oss underställ, mössa och ullstrumpor, och då ska såklart ansiktet också ha extra päls på vintern”, skriver Anders Ohlson till oss och berättar att när vintern närmar sig går han från sommarens rakade tillstånd till ”ett praktiskt 9 mm långt vinterskägg”.

Själv minns jag alla mina vintrar utan skägg. Kinderna var ständigt torra och fnasiga; först omild behandling med hyvel, sedan ut i iskylan. Med skägg märker jag en påtaglig skillnad. Huden skyddas. Den vinande vinden biter inte i ansiktet på samma sätt.

Martin Ekelund berättar: ”Jag kan inte tänka mig att vara utan vinterskägg, speciellt inte när temperaturen ligger på stadiga -10 grader. Det håller ansiktet varmt och skönt.”

Kära läsare, vad tycker ditt skägg om vintern? Kommentera inlägget och berätta! Eller twittra med taggen #vinterskägg så samlar vi ihop några röster i ett inlägg.

I morgon tar vi upp några av de problem man som skäggbärare stöter på om vintern. Tills dess kan du betrakta några fina skidskägg i utförsbacken och i längdspåret.

3 reaktion på “Kom an, Kung Bore! Vi är redo. Vi har skägg.

  1. Tomas Nihlén

    Grymt med vinterskägg! :) Men hur ska man sköta det för att minimera att det fryser ihop till en ismask?

  2. GuldHarald

    Jag och mina kompisar kör vinterskägg varje år – naturens egen halsduk. Regeln är att man får inte raka sig för än vårens första dag. När den är får man själv avgöra, men från och med att man tagit av vinterskägget får man heller inte ha vinterjacka!

Kommentarer inaktiverade.