Trimmertest: Philips QT4021

Skrivet av

Fick du pengar i julklapp? Och du vet inte vad du ska bränna dem på? Köp en trimmer vettja!

Skäggbloggen hade tänkt lansera ett stort fint trimmertest lagom till jul, men på grund av leveransproblem och andra svårigheter smyger vi ut testet, trimmer för trimmer istället.

Först ut, Philips QT4021, som för övrigt fick äran att ansa mitt tomteskägg som jag sparat till under hela december. Härunder är före-bilden, den högra illustrerar hur jag själv kände mig i mitt toviga skägg.

Trimmern har en justerbar kam som bestämmer avståndet. Den har nio olika avstånd, från 1 mm till 18 mm. Man vrider bara på den röda ringen för att välja längd. Mycket praktiskt, tycker jag som har en gammal skräptrimmer från Clas Ohlson med utbytbara kammar i en sunkig liten plastpåse. Kammen fjädrar också på ett fint sätt när man kör under hakan till exempel.

Motorn är stark och saxen måste gå med ganska snabb hastighet, jag behöver inte alls dra igenom skägget lika många gånger som med min gamla för att kapa alla skäggstrån. Jag gillar också att saxen är ganska bred, 32 mm. Det är bra för den som har mycket skägg att ansa. För att trimma på frihand tar man bara av kammen. Mycket enkelt.

Ett problem är att det samlas ganska mycket avklippt skägg under kammen, så man får tömma flera gånger under ansningen. Dessutom måste man ta bort saxen för att blåsa bort skägg inuti maskineriet. En mer tättslutande design hade varit bra.

Men resultatet efter en rätt rejäl ansning är jag väldigt nöjd med. Det syns inte så bra på bilden, men jag känner mig klart proprare nu.

Phlips fokus ligger på stubb och kortare skägg, på kartongen är tex ett av de säljande argumenten att man hur lätt som helst kan få en tredagarsstubb. Jag hade gärna sett att det fanns en inställning för längre skägg än 18 mm.

Men allt som allt tycker jag att detta är en väldigt bra trimmer. Den är enkel och lätt att förstå sig på och innehåller inte massa krångliga delar. Priset är väl också helt okej, en koll på Prisjakt visar att den kostar mellan 500 och 700 kronor. Slutbetyg: 4 lösmustascher.

8 reaktion på “Trimmertest: Philips QT4021

 1. JoSjo

  Använder en liknande, blå, variant från Phillips till både skägg och hår. Den är lite smal men jag är helnöjd!

 2. Brian

  Jag har en sådan med uppsugningseffekt. Tycker att det funkar sådär, den låter mer, och den suger bara upp kort stubb. Vill man raka av mer än ca 5 mm så fastnar det ändå i saxen, och man får tömma för hand ändå.

 3. Eric Inläggsförfattare

  Hej ja det har du ju alldeles rätt i! Vi lovar att återkomma om detta nästa år.

 4. Douglas

  Har haft både Braun och Philips och varit ganska nöjd. Har däremot hittat en maskin som är bäst. Köpte en Panasonic ER 2211 och är skitnöjd. En timmes laddning, litet utfällbart trimmerblad, washable, klipplängd mellan 1mm – 20mm

  Rekommenderas starkt!! // Douglas

 5. Pingback: Skäggbloggen testar: Gilette fusion proglide styler | Skäggbloggen

 6. Andreas

  Har avverkat ett otal Philipstrimmers genom åren, och har ofta råkat ut för att kambladen helt enkelt går av efter ett tag. Skräpkvalitet helt enkelt (och då har en del av dem ändå varit i 800-kronorsklassen). Är nu på jakt efter en riktig kvalitetstrimmer, och har sneglat en del på Remingtonprodukter.. Vet inte varför, men det märket väcker kvalitetsassociationer hos mig. Någon som har erfarenhet av just Remingtontrimmers?

Kommentarer inaktiverade.