Vinterskäggets fiender: dragkedjor, halsdukar, frost

Skrivet av

Vi fortsätter att gå på djupet i ämnet vinterskägg.

Ett av de yvigaste skäggen på twitter är Martin Ekelund, mer känd som @kobbah. Så här skriver han:

Detta året är i stort sett det första året då jag har riktigt mycket skägg. Förra vintern hade jag skägg, men max 4-5 centimeter långt, men jag upplevde i stort sett samma saker då som nu.

Skägget kryllar sig av fukten, blir fullt med frost och fastnar i dragkedjor till jacka. Det enda nya för i år är att skägget viker sig uppåt av halsduk så jag går runt med skägg som kittlar mig i mun och näsa. Ingen har sagt att det är lätt att ha skägg, men man står självklart ut med det.

Jag är som person ganska så klantig så det gäller bara för mig att tänka mig för när jag har jackor med dragkedja, så att jag inte fastnar med skägget i dragkedjan.

Skägg som kryllar sig är det inte så mycket att göra något åt, förutom att försöka kamma eller borsta det varje dag så det inte ser ut som man permanentat skägget.

Halsduk vs. skägg-problemet har jag inte riktigt fått någon vidare pejl på än, kort halsduk virar jag oftast hårt runt halsen och har skägget utanför, men med större halsduk bakar jag in skägget i halsduken så det inte flyger upp i ansiktet på mig :D

2 reaktion på “Vinterskäggets fiender: dragkedjor, halsdukar, frost

 1. Andreas

  Martin på bilden är väldigt lik troy sanders som är basist i bandet mastodon tycker jag :O

 2. Jocke

  Snyggt skägg Ekelund!

  Jag har bara en liten fråga:
  Grämer du dig fortfarande för att du inte bytade bort din moped mot 100 kr och 20 st choklad? Var det inte Reza som ville ha din räser? Tänk ändå, 20 choklad… Hehe

  Ha de gott!!!!!

Kommentarer inaktiverade.