Ville sticka deppskägg – fick koncentrationsskägg istället

Skrivet av

Vi nåddes av ett garnskägg med tillhörande meddelande från Fabienne:

”Som kvinna är det inte helt lätt med kroppshår; det verkar alltid förknippas med någon slags brutalitet och jag som håller mina armhålor med 1-2 cm hårväxt får ganska mycket kritiska blickar. För min del vägrar jag köpa rakhyvlar eftersom jag tycker att industrin är så otroligt nedlåtande mot både kvinnor och män, och så klart på grund av min starka förkärlek för just hår. Jag har blivit anklagad förut för att objektifiera killar med skägg och tycker efter långvarigt eget kultiverande att hårlöshet ser nästan vulgärt ut.

Och jag vet inte om det stammar från någon slags penisavund, men att skaffa skägg har nu blivit lite av en besatthet. Den starkaste anledningen har varit depressionsskägget, också känt som the beard of sorrow. Jag vill ha ansiktshår som visar hur jag känner mig. Så inspirerad av Erin Dollar och min slöjdmamma satte jag mig ner och gjorde ett, på gott och ont. Det blev inget depressionsskägg. För så fort jag tar på mig det lättar orosmolnen. Det är ett koncentrationsskägg nu. Ville bara säga det.

Odla i frid! Vänliga hälsningar,
Fabienne”

3 reaktion på “Ville sticka deppskägg – fick koncentrationsskägg istället

Kommentarer inaktiverade.