Looptroop tar bandskägget in i 2000-talet

Skrivet av

Vi har ju tidigare nämnt rapparen Promoe vid ett flertal tillfällen. Helt naturligt eftersom hans skägg så att säga sticker ut. Så till den milda grad att det ibland överskuggar musiken tillochmed.

Men en sak som inte stått klar förrän nu är hur hans band Looptroop förvaltar det klassiska bandskägget och tar det in i 2000-talet. Den insikten tackar vi tipsaren Kalle för.  Titta bara på den här bilden för att se hur det var då, på 70-talet, när Beach Boys excellerade i bandskägg.

3 reaktion på “Looptroop tar bandskägget in i 2000-talet

 1. Daniel

  Apropå bandskägg: Innan The Band blev The Band spelade de med Ronnie Hawkins under namnet The Hawks – utan skägg! Men i sin mer kända form var de som bekant rejält skäggiga.

  För övrigt borde ni göra en special om skäggiga militärer. Under 1800-talet m.e.m. förväntades det av högre amerikanska officerare att de skulle ha något slags ansiktsbehåring, s.k. ”general’s beard”. Amerikanska inbördeskriget var förmodligen ett av de skäggigaste krigen nånsin. Titta bara på generalerna: Pope, Meade, Jackson, Longstreet, Stuart, Lee, Beauregards eleganta mustasch, Burnsides stilbildande polisonger, Hood, Grant… listan kan göras hur lång som helst.

 2. Axel

  Ja, och ur skäggsynpunkt så var ju tiden för det amerikanska inbördeskriget betydligt mer variationsrikt än idag. Nuförtiden håller sig de flesta inom ganska snäva ramar, och den som satsar på polisonger i stil med General Sideburn blir betraktad som kuf, men på den tiden var det fina herrar som hade galna skägg. De galna skäggen var väl en elitgrej i och för sig, en signal om att man som officerare hade tid att pynta sig och inte behövde kriga i leran som de vanliga soldaterna. Men ändå, det var skojigare ansiktsfrisyrer förr.

 3. viktor

  vill slå ett slag för bandet four year strong som med sina skägg fått sin musik benämnd ”beard core”

Kommentarer inaktiverade.