Johan: ”MP är inte lika skäggigt nu som förr”

Skrivet av

Miljöpartiets kongress i Karlstad avslutas i dag. Skäggbloggens reporter på plats ser ett förhållandevis renrakat parti. En av dem som sticker ut i vimlet är dagens skägg, Johan Söderpalm.

Är det här ett miljöpartistskägg?
– Ja. Det är det. Helt klart.

Men man ser inte jättemånga skägg här på kongressen. Hur är trenden för skägg i Miljöpartiet?
– Den har nog varit lite nedåtgående. Peter Eriksson till exempel, han var mycket skäggigare i början. Birger Schlaug är ju inte heller lika skäggig idag, han har ansat.

– Man anpassar sig väl till det normativa och är lite mer mainstream och ska se bra ut och vara snygg och kunna nå ut till fler väljare. Men jag tror att trenden kommer att vända. Kanske blir det fler skägg på kongresserna.

– Det roliga med det här partiet är att vi har sån mångfald i partiet, det är så många olika stilar och typer. Vi är här för att ta politiska beslut och driva på vår vision, och då kan man göra det med skägg eller utan skägg, hippieutseende eller kostymnisse, det spelar ingen roll. Man är välkommen in i partiet och känner sig välkommen, upplever jag.

Lever bilden av Miljöpartiet som ett skäggigt parti kvar tycker du?
– Nej. Det gör det inte. Framtoningen i media är annorlunda. När vi kom till hånades vi för skäggen. Då tog man bilder på det och lyfte det: ”titta vad konstiga de är.” Nu är det inte så längre.

2 reaktion på “Johan: ”MP är inte lika skäggigt nu som förr”

  1. Michael Karlsson

    Riktigt snygg mulla med härliga gråtoner.
    Hade man varit lite homo hade det tänt direkt!!

  2. Pingback: Miljöpartister i Höör » Kongressrapport, del 1

Kommentarer inaktiverade.