Skäggtävling på bloggen – unik chans att vinna ap-snygg bild!

Skrivet av

I dag har den sköna utställningen Bart und Schnauzer premiär på restaurang Riche i Stockholm. Det är fotografen Björn Terring som ställer ut sina fantastiska bilder från skägg-VM i österrikiska Leogang i oktober 2010. I samband med detta lanserar vi på Skäggbloggen en tävling för alla er skäggon därute – med ett mycket fint pris dessutom!

Men vi börjar med utställningen. 2 oktober 2010 samlades ett antal håriga män i den lilla byn Leotang för att göra upp om vem som hade den vackraste skäggväxten. Björn Terring och hans kollega Jonas Cramby var där. Ursprungsidén var ett ett reportage i Café, men nu finns chansen att se Björns bilder igen. Mellan 24/5 och 18/6 hänger de i Lilla Baren på Riche.

– Skäggtävlingar är ett tillfälle för män att samlas och hylla sin manlighet utan att det blir destruktivt. Ett skägg är ett uttryck för de vackra, positiva egenskaper vi män faktiskt har, säger skägg-ikonen Jack Passion om att tävla i skägg.

Vi var såklart tvungna att höra med Björn Terring själv vad som driver honom.

Varför bestämde du dig för att åka till VM för att fota?
– Jag och journalisten Jonas Cramby föreslog för tidningen Café att vi skulle göra ett reportage om VM i Leogang och redan då så såg jag dom här bilderna framför mig

Har du någon tidigare erfarenhet av skäggtävlingar?
– Nej, nybörjare på skägg.
Vilket blev det starkaste intrycket från resan?
– Den fantastiska stämningen och inramningen i en liten alpby i Österike, det kunde inte bli mer BayersktHur är din relation till skägg och skäggon? Har du själv skägg? Spanar du efter skägg på stan?

– Ett snyggt skägg väcker alltid uppmärksamhet, tyvärr så jobbar min genpol emot mig på den frågan. Jag försöker dopa mig med öl men det vill sig inte riktigt. Men man får vara glad över det lilla man har.

Vad tror du det är med skägg som gör att män engagerar sig så i det, att man tävlar och bloggar om det?
– Känns som skägg alltid har gått hand i hand med manlighet och det är därför intresset funnits länge. Sen har internet gjort det mer tillgängligt. Skägg blir ju som en accessoar och en personlighet. Det är väl en av dom saker innom mode som män har för sig själva men som kvinnor samtidigt uppskattar.
Så till tävlingen:
  • Skicka in en bild på dig och ditt skägg till mejl@skaggbloggen.se. Du har fram till 12/6 på dig.
  • Skägg-Eric och Skägg-Axel är enväldig jury.
  • De fem snyggaste skäggen går till final och publiceras på bloggen. Vinnaren får en inramad bild från utställningen.
  • Så tveka inte, skicka in ditt bidrag och bifoga kontaktuppgifter till mejl@skaggbloggen.se.

7 reaktion på “Skäggtävling på bloggen – unik chans att vinna ap-snygg bild!

  1. jerker

    Ni får nästan lov publicera alla bilderna. Om inte tävlandena har nåt emot det.

Kommentarer inaktiverade.