Vinnare i skäggtävlingen: Christian Riedl

Skrivet av

Skäggbloggen presenterar stolt vinnaren i Skäggtävlingen – Christian Riedl!

Motiveringen lyder: ”Vi imponeras av den målmedvetna odling som krävts för att uppnå denna längd och form. Skägget är osedvanligt välansat och mustaschen lyfter ensemblen. Med ett skägg som funkar till vardags och fest kan vinnaren stå som förebild för den genomsnittlige skäggbäraren.”

Grattis Christian! Hur känns det?
– Det känns väldigt stort! Det finns många bra skägg där ute, Att mitt skulle vara bäst är en smula omvälvande!

– Jag har länge vetat att jag har haft genetiken på min sida, intresset har också alltid funnits där, men det var inte förrän jag fann min barberare Homan på ”Sharper of sweden” som bitarna föll på plats. En bra barberare är nyckeln till framgång, precis som depåstallet för en F1 förare. Jag skulle aldrig få för mig att klippa mitt skägg själv, en insikt man får när man jobbar med riktiga proffs.

Hur mycket tid lägger du på ditt skägg?
– Jag lägger både lite och mycket tid på mitt skägg, beroende på hur man ser på det. förutom att tvätta det regelbundet är hemligheten att aldrig stå utan kam och vax, de åker ner i byxfickorna innan nycklar och mobil. Jag kammar mitt skägg regelbundet under dagen. Kollar topparna och bättrar på med vax vid behov. In alles några minuter om dagen.

Hur sköter du ditt skägg?
– Jag använder vanligt schampo, inget balsam. Vanlig fickkam eller min specialkam i aluminium med inbyggd kapsylöppnare samt Ungerskt Mustaschvax.

Ditt bästa skäggtips?
– Hitta en bra barberare och skapa ett bra samarbete, vi utgick från en bild på Tsar Nikolaus II av ryssland. Sen var det bara att ha tillit till Homan och tålamod. Se till att alltid ha tillgång till näsdukar. Ett smutsigt skägg är det värsta som finns. Nästan värre än ett rakat ansikte.

Är nästa steg att börja tävla på riktigt?
– Tävla eller inte, det är frågan. Jag funderar nog snarare på en modellkarriär. Efterfrågan finns och jag anser nog att det är ett bättre sätt att nå ut med skäggbudskapet än tävlingar, men givetvis för nöjes skull så kan jag tänka mig det. [I så fall kanske kategorin Verdi skulle passa, red:s anm.]

Hur länge har du haft skägg och kommer du alltid att ha det?
– Jag har haft skägg väldigt länge i olika längd och form, men jag har nog hittat min siluett och uttryck. Skägget kommer nog kortas en bit under juli-augusti men sen sparar jag ut det igen inför höst/ vinter. Så länge skägget växer kommer jag nog hålla på, man blir aldrig för gammal för skägg.

Läs också:
Skäggtävling på bloggen – unik chans att vinna ap-snygg bild!
Skäggtävlingen – de nominerade är…

3 reaktion på “Vinnare i skäggtävlingen: Christian Riedl

 1. jerker

  Jag kommer att citera dig ibland hädanefter. ”Nästan värre än ett rakat ansikte” går ju att använda om lite av varje. Grattis till vinsten.

 2. Skymning

  Ante mig, så ofta som juvelerarskäggets storhet omtalats här. Men som sagt — hr. Riedls skägg är ypperligt och en värdig vinnare.

 3. Pentti

  Förutom det citat Jerker nämde är även detta värt att upprepa i tid och otid: ”man blir aldrig för gammal för skägg.”

  Vill minnas att kvinnliga skönhetstävlingar som t ex Miss Universum kräver viss allmänbildning och hyfs av sina vinnare och så bör även skäggbloggens hållning vara. Inget skägg utan huvud! Med dessa redan bevingade ord visar vinnaren att han äger både skärpa och skägg. Därmed har bloggen utsett en värdig vinnare.

Kommentarer inaktiverade.