Hur blonderar man ett svart skägg?

Skrivet av

Vi behöver hjälp från er läsare!

George har mejlat oss och undrar vad som gäller när man ska färga ett skägg från svart till (platina)blont.

”Jag är av mellanösterländskt ursprung och har svart hår (även om jag börjar få lite röda hårstrån här och där… hm…). Är lite nyfiken på att se hur det ser ut och vill testa men vet inte vilken färg man ska använda. Ska man bleka det?

Det gör inte så mycket om håret faller av lite, jag vill egentligen bara se hur det ser ut liksom. Det växer ju tillbaka. Tacksam för svar!”

Finns det någon som har testat och kan ge något tips i kommentarsfältet? Kan man använda samma blekningsmedel som när man blonderar håret?

15 reaktion på “Hur blonderar man ett svart skägg?

 1. Emanuel Lindström

  Detta har jag också undrat.

  Har viljat, och vill blondera skägget (som tyvärr istället åkte i handfatet) inför och under jul.
  Brukar spara vinterskägget och vore fint med ett ljusgrått skägg inför jul.

  Har googlat ihjäl mig utan resultat.

 2. Peter Järnstedt

  Jag vet bara vad som inte bör användas: medel för att bleka vanligt hår. Jag testade en gång, på skoj, och ångorna (ammoniak?) som steg rakt upp i näsa och ögon var fruktansvärt. Fantastisk sveda, snor och tårar.

 3. Babbe

  Om inte annat så lär det ju fungera med blekmedel och sen lägga sig ned? ångorna stiger ju uppåt så du slipper få det i näsan osv.

 4. Fredrik

  Jag försökte bleka mitt skägg med vanligt hårblekningsmedel, och förutom att själva processen, som Peter skriver, var ganska jobbig så blev inte resultatet så bra, och då är mitt skägg ljusare än Georges. Det blev orange.

 5. Långrygg

  Jag har blekt mitt nästan svarta skägg (det är så att säga mörkgrått eller mörkråttfärgat, snyggt) med vanlig hårblekning. Jag tog en kur där man blandar ihop två komponenter själv (kanske är så med alla?) då kan man ta mindre av den med ammoniak i, så att det inte blir så starkt. Man får ha det i lite längre än vad som står på förpackningen.

  Det blir som nämnts här ovan lite orangeaktigt i visst ljus, men helt klart värt det. Bäst resultat fick jag dock av ett thailändskt (åtminstone köpt i Thailand) hårblekningsmedel som även hade färg i. Detta var ju gjort för svart hår och skägget blev snyggt surfarsolblekt (om jag får säga det själv).

  Ska snart ta och bleka med svenskt blekmedel igen, ska se om det blir några bra före/efter bilder.

  Peroxide away!

 6. Kitty

  Är det mannen på bilden som skrivit mailet? Isf: no no no! Herregud, en sån snygg man, ett sånt snyggt skägg!

 7. George

  Hej och tack för alla svar!

  Det här med skäggblekning låter lite risky om jag ska vara ärlig. Jag vill INTE gå runt med orange skägg. Så jag tror jag får vänta tills jag hittar något som är specialgjort för skägg.

  Kitty: Tack så mycket :-) Jag vill ju egentligen bara testa för att jag är nyfiken på hur det skulle se ut, gillar ju hur mitt skägg ser ut annars. Finns dock en stor risk för att man kommer se ut som en jultomte… Hmm, får tänka på det lite till.

 8. Maria

  Jag har svart hår och när jag var yngre gav jag mig på några blekningsförsök och resultatet blev gult så jag avråder. Men om du verkligen är sugen så är det nog enklast att kolla med en frisör. För övrigt så instämmer jag i Kittys kommentar.

 9. sandymeow

  alltså jag instämmer helt med kitty. snyggare man har jag inte skådat på riktigt länge och skägget är tiptop! men om du nu skulle få för dig att trotsa läsarstormarna så kan du ju testa silverschampo om blekningen blir gul. när jag blekte huvudhåret så använde jag sånt för att neutralisera den gula färden. och är det mycket missfärgat kan man låta schampot sitta i en stund som en inpackning.

 10. Långrygg

  Silverschampo! Det var nåt nytt, bra tips!

  Annars så borde ju ett pissgult/brandgult skägg vara ganska lätt att färga brunt eller svart igen(om det inte faller en på läppen…)? Det finns ju speciella skäggfärger för det. Nån som testat dom?

 11. Kenneth/BarberGävle

  Gå in på en modern hårsalong, som jag gör, dom färgar skägget på mig för 250 SEK, och en blondering borde ju kosta detsamma tycker jag, Hairteam i Gävle har dessutom en härlig personal som erbjuder en kopp kaffe medan behandlingen pågår, dom brukar till och med massera min haka och friska upp den med massage, ett jättebra ställe, men som sagt, det ligger io Gävle!

 12. Giovanni Palusa

  Jag som också varit med på bloggen, men om att färga mitt skägg mörkt. Jag har ju blont skägg och avundas alla med mörkt skägg. Gräset är alltid grönare på andra sidan.
  Men ett så tätt och snyggt skägg är en keeper tycker jag. Men vill du testa att blondera det tycker jag nog att man ska snacka med skäggsperter. T.ex. Barber and books på söder i Stockholm. En salong dedikerad till våra underbara skägg.

 13. Charleene

  Hej!
  Skulle lätt rekommendera att man gör en vanlig blekning för hår, och pluggar igen näshålen med bomull eller liknande under tiden., vill man vara fin får man lida pin. Man kanske även får bleka det en gång extra. Och som tidigare skrivet är silvershampo som man kan köpa på vilken salong som helst verkligen fantastiskt, det tar bort alla gula toner. Är det väldigt gult kan man sätta i det i torrt skägg och låta det verka ett tag. Är det fortfarande gulaktigt efter det rekommenderar jag att man färgar det i en ljus askblond färg men då enbart har i färgen ca 7 minuter. så får man ett topppenljust men ”askigt” utseende. :)
  GLHF!

 14. Pingback: Vi samlar läsarnas tips: Så blonderar du skägget | Skäggbloggen

Kommentarer inaktiverade.