Hjälp Skäggbloggen kartlägga det svenska höstskägget 2011

Skrivet av

Nu har jag snart odlat mitt vinterskägg i en månad och har börjat fundera lite på hur jag ska ha det i höst. Hålla kort? Låta växa långt? Som vanligt har jag då börjat spana på skäggen runt omkring mig. Här är vad jag har upptäckt.

I Stockholm verkar skäggen denna höst framför allt frodas på Södermalm. Här har jag sett många kortare helskägg. I city verkar det vara relativt renrakat, likaså i förorten där vissa har också mindre skägg som goatee. Mustaschen verkar mer eller mindre utdöd.

Stämmer detta med er bild? Hur ser det ut med skägget där ni bor? Och hur ska du ha ditt skägg? Lämna din skäggrapport i kommentarsfältet här under och bidra till Skäggbloggens kartläggning

Inte för att man ska tänka särskilt mycket på hur andra ser ut när man bestämmer själv, men det är ändå lite roligt att veta.

13 reaktion på “Hjälp Skäggbloggen kartlägga det svenska höstskägget 2011

 1. Andreas

  Jag bor i Midsommarkransen/Aspudden söder om söder i Stockholm. Här är det helskägg i varje gatuhörn. Personligen måste jag väl erkänna att jag också fallit in i samma trend och jobbar sedan i somras på ett ordentligt helskägg (mitt första någonsin). Jag gillar det.

 2. Stadig

  Själv kör jag helskägg, 26 millimeter. Tycker att trenden i Göteborg faller väl in i mallen som du beskriver ovan, om du byter ut söder mot Majorna och ‘Hugget. Sen tycker jag mig se att helskäggen börjat sprida sig till centrala Hisingen och väster, exempelvis Högsbo.

  Själv tänkte jag öka på längden inför vintern. Tänkte upp till 40 mm successivt till våren.

 3. Nils

  I Uppsala håller sig helskägget populärt bland hipsters. Ute i Uppsala-förorten finns väldigt lite skägg, men en och annan skäggig WoW-liknande trollman rör sig längs promenadstråken med en 2L Cola under armen.

  Själv håller jag mig till ett 4mm ”helskägg”. Mitt skägg växer inte över käklinjen, så helskägg är kanske att ta i. Rakar halsen och låter pollisarna växa ihop med geten.

 4. Johan

  Jag tycker att ett helskägg bör ha en volym. En heltäckande hakbehåring rör sig i gränslandet till ”stubb” innan ansiktets form förändrats. Detta verkar tyvärr florera bland folket här i Stockholm. De som låter skägget växa på riktigt verkar vara: galningar, metalfolk, söderfolk och biografmaskinister. Själv har jag ett helskägg med gissningsvis 6-7 centimeters medellängd och en mustasch som täcker överläppen. Av någon anledning rakar en del människor sin hals ända upp till käklinjen. Detta ser mycket underligt ut.

 5. Lasse Boja

  Stämmer vad Stadig säger men längst med kajen regerar fortfarande skepparkransen.

  Själv kör jag ett ansat helskägg. I min bekantskapskrets finns flertalet mustascher, helskägg och stubbet.

 6. Kristoffer Andersson

  Jag kommer nog att köra ett rätt så långt skägg i höst och vinter. Det är som finast när det är runt 4-5 cm och ansat. Jag hoppas att jag får se mer fina skägg i min omgivning här i Eskilstuna.

 7. Jerker

  Intressant att Johan ser en trend bland biografmaskinister och galningar. Som skäggig galen biografmaskinist vill jag förstås veta mer. Förs det statistik på det här?

 8. Skäggig & Arg

  Har i Dalarnas metropol skulle jag nog säga att det är ganska jämt skägg(hepp) mellan helskägg/skepparkransaktigt och musketörskägg.
  Själv sporrar jag ett uteliggarskägg för tillfället, inte hunnit raka mig på två veckor…

 9. Eric Inläggsförfattare

  Fan vad gött att få höra om era höstskägg. Bra respons! Själv är jag lite osäker. Tänkte klippa mig i en ganska kort frisyr, så då kanske jag ska hålla mitt skägg ganska kort också. Tänker typ 2-3 cm helskägg. Men så finns ju alltid den där tanken om att man borde testa att odla hela vintern för att se hur långt det kan bli…

  @Jerker Om ni kommer fram till något, mejla Skäggbloggen :)

 10. Amanda

  Jag har där jag bor och rör mig (Söderort/Södermalm) märkt några excentriska mustascher med tillhörande vaxade knorrar i ändarna. Även många yviga filosofhelskägg!

 11. Anton

  Jag tycker mig se pseudo-skägget lite överallt. Skägget med ett fjunigt glapp mellan polisonger och själva skägget. Det som bärs av män som inte har tillräcklig skäggväxt för det där täta ”riktiga” helskägget, men som ändå vill vara med i den rådande skäggtrenden. Kanske bärs det ironiskt, kanske bärs det som ett experiment. Jag själv bär mitt pseudoskägg för att ta bort fokus från min begynnande flint och för att det ur vissa vinklar faktiskt ser ut som ett äkta…

 12. Johan

  Jerker, inser att jag försummat tråden. Hursomhelst har jag mkt undermålig statistik på området biografmaskinister. Jag är själv både skäggbärande och biografmaskinist och jag tycker mig se en hel del behåring på utbbildningar och liknande. Dock har jag blivit ombedd av min chef att binda upp det om det blir längre, pga olycksrisk.

Kommentarer inaktiverade.