Vi samlar läsarnas tips: Så blonderar du skägget

Skrivet av

Fotbollspelaren Abel Xavier var uppenbarligen inte rädd för ammoniak.

Det började med George som undrade hur man ska gå tillväga för att göra sitt mörka skägg blont. Sedan dess har tipsen haglat in och nu har det blivit dags att samla dem till ett eget inlägg.

Att använda hårblekningsmedel är inte alltid så lätt, det vittnar Peter (sveda och ammoniakångor i näsan) och Fredrik (orange färg) om. Men det går ändå att få till ett bra resultat om man jobbar lite.

Läsaren Långrygg rekommenderar att man använder ett medel med två komponenter, då kan man ta mindre av den med ammoniak i och i stället låta det sitta i lite längre. Eller så pluggar man igen näsan med bomull, tycker Charleene, som också tipsar om att man kan färga skägget en gång till om man inte blir nöjd.

Och om skägget skulle bli gult, så tipsar Sandymeow om att man kan tvätta skägget med silverschampoo som man kan köpa på frisersalonger. Det tar bort de gula tonerna. Är skägget jättegult kan man testa att ha i schampoot i torrt skägg en stund.
– Är det fortfarande gulaktigt efter det rekommenderar jag att man färgar det i en ljus askblond färg men då enbart har i färgen ca 7 minuter. så får man ett topppenljust men ”askigt” utseende, säger Charleene.

För den som tycker att allt detta verkar en smula jobbigt, men ändå känner för att skaffa blont skägg kan man göra som Kenneth och helt sonika gå till en barberare/frisersalong låta experterna ta hand om det. 250 spänn brukar han få betala.

För mer experttips, kolla här på tidningen Cafés groomingblogg, där de har intervjuat Skäggbloggenbekantingen Tobbe på Big T Barber i Stockholm.

En reaktion på “Vi samlar läsarnas tips: Så blonderar du skägget

  1. BarberGävle

    En bra hårsalong borde det finnas i varje by eller stad, hörde efter med en sådan här i Gävle, och för 250 SEK så blev mitt skägg färgat på nolltid, snyggt blev det också, ett stort tack till Hairteam i Gävle.

Kommentarer inaktiverade.