Hjälp – hur tuktar jag bäst mitt långa skägg?

Skrivet av

Tanken den här vintern var att odla längre skägg än jag har haft tidigare vintrar. Det har jag gjort nu.
Men nu tycker jag att det börjar räcka, samtidigt som jag känner att jag börjar tappa kontrollen lite över skägget. Det är liksom tovigt och spretigt och har inte riktigt den form som jag skulle vilja ha.

Därför tänkte jag höra med den skäggiga massan där ute, hur går man vidare? Hur ansar jag bäst skägget så att det inte blir sådär fyrkantigt när man ser framifrån? Jag är också rätt sugen på att cutta bort en hel del under hakan, men hur gör man det bäst? Jag har upptäckt att jag har ganska krulligt och tjockt skägg – det tycker jag gör det svårare att ansa jämnt. Nån som har några tips?

Eller borde jag bara låta det vara som det är?
Jag har en sax, men eftersom jag inte brukar ha såhär långt skägg är jag lite av en rookie, tro det eller ej. Så det vore grymt med lite tekniktips också.

7 reaktion på “Hjälp – hur tuktar jag bäst mitt långa skägg?

 1. Skäggis

  Använd en liten frisörsax och klipp av det som spretar, även under hakan.

  Sen brukar jag köra en trimmer på kinderna, och på käkbenens sidor för att det inte skall bli så brett, utan snarare att skägget förlänger ansiktsformen; tänk spanska inquisadorer som hade spetsigt skägg (fast sååå spetsigt gör jag inte mitt…)

  Vill man vara extra fin får man lägga in lite hårvax och forma skägget innan man går bort.

 2. Karl-Uno Fisk

  Tovigt eller ej, vi män som gillar vildvuxna skägg applåderar. Hur som helst, din fråga kan besvaras hos någon välartad herrekipering, det tror jag iaf med all säkerhet!

 3. Babbe

  jag brukar väta mitt skägg på morgonen och sen kamma till det som jag vill, då brukar det ligga fint resten av dagen !

 4. Axel

  Jag tycker inte att den fyrkantiga känslan gör så mycket, tvärtom tycker jag att det är rätt snyggt med ett fylligt skägg. Om du ska klippa, ta inte för mycket, utan nöj dig med att slipa bort ojämnheter.

  För övrigt har jag haft förmånen att få känna på det här tjocka skägget, och det är mjukt och gött :)

 5. Christoffer

  Jag kan inte understryka nog hur viktig kammen är när det kommer till skägg. Det är en långsam processa att klippa ett skägg, kamma och forma skägget som du vill ha det. Och klipp därefter de skäggstrån som förstör symmetrin. Upprepa processen tills du är nöjd.

  Och använd rakhyvel för att skapa en snygg haklinje.

 6. Eric Inläggsförfattare

  Strålande alla, tack för bra svar. Till er som oroas kan jag säga att jag inte tänker kapa särskilt mycket utan mest putsa till ojämnheter, inser att risken att ta för mycket är ganska överhängande om man inte är försiktig.

  Nu ska jag gå in i badrummet med saxen och kammen i högsta hugg, uppföljning kommer.

Kommentarer inaktiverade.