Barberaren hittar halslinjen

Skrivet av

Jag gick till barberaren häromdagen och fick skägget ansat. Det bästa med besöket är att jag fick hjälp att hitta en bra nedre kant på skägget på halsen.

Tidigare har jag själv satt halslinjen precis vid överkanten på adamsäpplet och låtit den gå ganska rakt ut åt sidorna. Nu satte barberaren kanten en fingerbredd ovanför adamsäpplet och gjorde en skarpare vinkel (upp mot öronen så att säga).

Det gör att käkpartiet framhävs mer och ansiktet ser inte så runt ut längre (jag glömde tyvärr ta en före-bild).

Medan Eric precis har gett upp sitt långa skägg och sin snurrmustasch för den här gången går jag i motsatt riktning. Jag tänker låta skägget och mustaschen växa sig längre ett tag nu. Besöket hos herrfrisören behövdes för att snygga till skägget så att det inte ser för risigt ut under utväxtperioden.

P.S. Jag köpte ett nytt verktyg också. Mer om det i nästa inlägg.

9 reaktion på “Barberaren hittar halslinjen

 1. Tomas

  Mitt enda aber med barberare är att det blir lite FÖR prydligt. Tycker själv att skägg i regel gör sig best när dom är lite råare, men det ordnar ju sig när det växt ut lite.

 2. Axel

  Tack tack allihop :)
  Ib: Jag unnade mig ett besök hos Barber & Books i Stockholm.
  Tomas: Det blir råare snart, inget att oroa sig över.

 3. Patrik

  Snyggt Axel! :-)

  Att gå till barberaren är det bästa jag gjort när det gäller skägget. Lät det växa fritt i drygt ett år innan jag gick till barberaren och klippte skägget. Och fick således en perfekt grund för skägget. Nu går jag dit ca varannan månad, mest pga jobbet annars hade det fått växa. :-)

 4. Gabbe

  Ser ju bra ut det där! Får man vara lite fräck och fråga vad det kostade? Har läst på B&B hemsida att de inte har fasta priser, utan tar betalt per timme…

 5. Rickard

  Stiligt!
  Har du något bra tips på hur man sköter sin halslinje? Jag har funderat på att göra som du, d.v.s. gå till en barberare och fixa till linjen, men sen är jag orolig hur jag ska lyckas hålla linjen rak och inte råka klippa hack i mitt stora skägg när jag ansar.

 6. Axel

  Gabbe: De verkar ha olika priser beroende på vem som gör behandlingen. Kolla in deras prislista här: http://www.barberandbooks.se/vara_behandlingar-2012.pdf

  Rickard: Tidigare, när mitt skägg har varit kortare, har det varit en enkel sak att hålla en jämn halslinje. Nu, när skäggstråna är lite längre, är det lite lurigare. Jag försöker att kamma upp stråna innan jag tar kanten med trimmer, för att jag inte ska nagga stråna i toppen. Sedan klipper jag försiktigt stråna närmast kanten med sax, så att det blir en ”mjuk” kant där skägget blir gradvis längre.

  Men det är bara så som jag prövar mig fram. Om någon läsare har fler tips på hur ni håller efter halslinjen får ni gärna fortsätta diskussionen här!

 7. Pingback: Vem blir man med snurrmustasch? | Skäggbloggen

Kommentarer inaktiverade.