Skärp dig, snickarjävel

Skrivet av

Ursäkta mig, men sedan när måste man be arga snickaren om tillstånd för sitt ansikte?

Det var svårt att inte chockas över stenåldersmännens inställning till hårväxt i Schulman show nyligen. Kontentan av deras samtal är att kvinnan kanske kanske skulle kunna få lov att ha kvar sin mustasch, men då måste hon motivera för snickaren varför hon ska ha kvar den.

Vi på Skäggbloggen tycker att män som kvinnor får ha precis vilket ansiktshår de vill. Basta. (Precis som man får ha hur mycket hår man vill i armhålan, för att ankyta till en nyligen aktuell debatt)

8 reaktion på “Skärp dig, snickarjävel

 1. NCF

  Speciellt med tanke på att snickarhelvetet minsann inte skämdes för sitt unibrow i tidigare säsonger, något han tydligen gör nuförtin.

 2. Benke

  Fan vilken osympatisk människa, gillade hans lillgamla barska ton förut.. då man trodde att han var en kosher person… nu blir jag bara arg!

  Mustasch åt folket!!

 3. steve k

  Allvarligt gillar ni kvinnor med skägg???nej tack för mig. snickaren har rätt.skägg tillhör män så är det bara.födda barn tillhör kvinnor så är det bara

 4. Lux

  Steve K:
  Det handlar kanske inte om vad vi andra tycker utan om vad hon själv gillar och känner sig bekväm med. Precis som annan kroppsbehåring är det väl ett personligt val som alla andra ska skita i? På vilket sätt tycker du att du har rätt att sätta upp regler för hur andra ska se ut?
  Jag gillar inte tatueringar, smycken på män, orakade armhålor (nej inte på män heller) och finner långa tånaglar oattraktivt, men det hindrar mig inte fr att inse att folk måste få se ut som de vill. Värderingen ligger ju hos mig och är inget jag kan förvänta mig att andra ska anpassa sig efter.

  Variation förnöjer, det finns inte, vilket du tycks lida illusionen av, en färdig mall för hur män och kvinnor ska vara och se ut. Det är individuellt och beror på en massa saker som gener, kultur, tycke, smak, trender…

  Jag tycker kanske inte, personligen, att det är jättesnyggt med mustasch, oavsett bärarens kön, men jävlar vad modigt att som kvinna ställa upp i tv med en.

  Den här delen om födda barn begriper jag inte en så den tänker jag inte kommentera.

 5. steve k

  Är ju inte naturligt för kvinnor att det växer skägg,är ett hormon problem dem borde ta och undersöka.p-piller.hårvårds produkter.skönhets produkter, maten vi äter osv.är inga regler jag sätter upp bara vad som är naturligt.skägg är naturligt för män.födda barn är naturligt för kvinnor allt annat är bara trams.

 6. Stiw42

  I bland annat nedan stående länk nämns det att testeronhalten kan naturligt öka efter klimakteriet, så kvinnlig skägg växt kanske är ovanligt, men fullt naturligt (men behandlingarna mot är långt ifrån naturliga). Så skägg är naturligt för kvinnor och män, men vanligare hos män (men inte mindre naturligt för det). Så snälla, skaffa dig MINST fakta på VAD som är naturligt och inte innan du börjar predika om vad som är naturligt och inte.

  Sen tycker jag att det är ett dumt resonemang att hänvisa till det naturliga, då väldigt lite i våra liv är ”naturligt” som ex. allt med civilisation att göra med. Är det ”naturligt” att åka väldigt fort i en motorfordon, raka sig, snickra m.m. Också kan en fråga, är etik och moral något naturligt? Om inte, så faller resonemanget ”naturligt är rätt” på sitt egna resonemang, då det är onaturligt att tänka ”naturligt är rätt och onaturligt fel”.

  http://experterna.mabra.com/hjalp-jag-har-fatt-skagg/

Kommentarer inaktiverade.