Trixen för att fixa snurrmustaschen

Skrivet av

Tack för alla uppmuntrande kommentarer om min snurrmustasch! Här är hur jag har gått tillväga:

1. Utväxten. Först lät jag hela mustaschen växa lika mycket, och när den började hänga ner över överläppen försökte jag dra mustaschen ut åt sidorna (vilket jag i efterhand inser hade varit enklare om jag hade använt lite mustaschvax). Till sist kortade jag ändå stråna mitt på mustaschen, så att överläppen har fått vara fri.

2. Kindlinjen. När man har ljust skägg som jag, och dessutom rätt så smala ändar på mustaschen, så syns inte snurrmustaschen så bra. Den liksom försvinner mot bakgrunden av skägget. Därför har jag ansat en lägre kant på kindskägget, för att ge muschen en ren fond.

3. Vaxet. Jag har använt en liten tub med ungerskt mustaschvax. Finns att få tag på hos välsorterade herrfrisörer och barberare.

4. Snurret. Jag tycker det är lite besvärligt att få ihop alla stråna i snurren. Några spretar alltid lite, men till sist har jag bestämt mig för att det får vara så – det ger mustaschen lite mer volym. Först applicerade jag vaxet genom att tvinna mustaschen, men istället för att stråna samlades började de verkligen spreta åt alla möjliga håll. Jag kom fram till att det bästa för mig är att stryka på vaxet utan att tvinna – kort och gott klämmer jag ihop ytterändarna av mustaschen med tumme och pekfinger.

Som synes är det en del spret i alla fall. Jag har verkligen inte satsat på perfektion.

7 reaktion på “Trixen för att fixa snurrmustaschen

 1. Christian Riedl

  Mitt absolut bästa tips när snurrmustashen blir lite längre är platttången. Den gör mirakel. Jag har en liten platttång och med den böjer jag upp mustashen till en grundform och sedan vaxar. pga grundformen den får behöver jag inte tvinna topparna längre. Det blir mkt snyggare. Hela mustashen får vackrare och renare linjer. Lite som en sportbil.

 2. Henrik

  Det hemliga tricket när mustashen blir lite större heter Schwarzkopf got2b glued. Kanske inte renlärigt, men snurrarna sitter som berget så länge de inte blir blöta.

 3. Axel

  Snitsigt, Mikael! Roligt med en annan längd på snurrmusche.

  Bra tips, Christian och Henrik!

  Jag är ju nybörjare på det här med snurrmustasch så alla tips är välkomna! Mina fyra steg här ovan är inget facit utan mina första erfarenheter.

 4. Yxan

  Otroligt snygg snurr. Behöver inte vara mer. Liten och diskret men finns där och förgyller ditt liv.

 5. Åke Holm

  Snurrmustaschen har ju faktiskt ett gammalt namn: Knävelborr.

  ”Pröjsare” (Österrikes ”preussare”) säger somliga också.

 6. UppisKalle

  Som jag ser det hyllar jag Strindbergåret med min knävelborr. Även om han i En dåres försvarstal uttalar sig nedsättande om en ”snurrad mustasch”…

Kommentarer inaktiverade.