Vem blir man med snurrmustasch?

Skrivet av

Det är något med skägg och snurrmustasch som uppmuntrar till denna fundersamma pose. Och som synes har min mustasch hunnit snurra till sig en hel del sedan sist. Snurren är ny för mig och den har mött väldigt olika reaktioner:

”That’s funny,” sa en tysk kollega och det vet jag inte riktigt hur jag ska tolka.

”Du ser snäll ut”, ”gemytligt”, ”snyggt”, ”roligt”, ”den får dig att se gladare ut” är andra kommentarer. Och så har jag fått frågan: ”Varför vill du se ut som en gammal gubbe?”

Det vill jag inte. Jag vill bara pynta mitt ansikte. Jag vill ha lite roligt med min mustasch och testa olika frisyrer. Men ofrånkomligen associerar folk en snurrmustasch med förra sekelskiftet, tweed och piprökning och därmed har jag tydligen stämplat ”gubbe” på min överläpp.

Sammantaget verkar domen över mustaschen falla som så:
Farlig? Nej.
Sexig? Nej.
Snäll och avväpnande? Ja.
Plommonstop? Ja.
Gubbig? Ja.
1800-tal? Ja.

Men vad fan var det för fel på 1800-talets gubbmode då?

12 reaktion på “Vem blir man med snurrmustasch?

 1. Karl

  Elegant snurr-mustasch! Harmonierar väl med övriga skägget. Önskar jag kunde få en sådan också.

 2. christian riedl

  Bra jobbat! Knävelborst gör oss trevligare och lättare att prata med. Jag tror det har gynnat mig i min karriär. Uppskruvade mustasher kräver tålamod och uthållighet och vi bär vår rabatt som en medalj och segertecken. Vi är att lita på.

 3. Johan

  Kungligt? Ja.

  (Jag syftar på det uttryck som dök upp i bland annat Bert-filmerna på 90-talet och inte att man har någon association med kungligheter.)

 4. Tony

  Jag fick höra mycket att jag såg så glad och trevlig ut i snurrmustasch.
  Man får ett extra leende av det, vilket är praktiskt när man inte orkar gå runt och le hela tiden ;)
  Det är väldigt bra med snurrmustasch, det är respektingivande och man blir trevligt bemött!

 5. Jerker

  Snyggt. Du klär bättre i snurrmustasch än jag, vilket gör mig avundsjuk. Men mina är längre, vilket troligen gör dig avundsjuk. Låter du dem sloka till vardags eller snurras de alltid? Mina slokar allt oftare, men klipps INTE av.

 6. Axel Inläggsförfattare

  Tusen tack för alla fina ord om mustaschen!

  Jag håller med: man framstår som en trevlig, glad, respektingivande gentleman med tålamod.

  Jerker: Jag snurrar till vardags. När mustaschen är så här lång ser det inte klokt ut om jag låter den hänga och dessutom kommer den i vägen för munnen om jag inte snurrar den.

  Karl: Du kan nog! Jag trodde inte heller att jag hade det i mig, men det som krävdes var tålamod, tålamod och tålamod.

 7. Skymning

  Rekorderligt är ordet, men viktigast av allt: du ser ut att trivas med skruvarna. Rätt så. Schnurrbart gör sig fantastiskt väl till fluga och plommonstop, dessutom.

 8. Pingback: Trixen för att fixa snurrmustaschen | Skäggbloggen

Kommentarer inaktiverade.