Dags för beslut kring Sommarskägget 2012

Skrivet av

Okej. Jag antar att det inte går att ducka för den här frågan något mer nu.

Det är dags att bestämma sig för hur sommarskägget 2012 ska se ut.

I vanliga fall brukar jag vara slätrakad vid det här laget men som ni kan se är jag nu skäggigare än någonsin. Och så hade jag nog tänkt låta det vara. Ända till värmen kom och vi började få in rapporter om bloggläsarnas sommarskägg (bland annat den här diskussionen på twitter).

Det är fan rätt varmt att gå omkring med den här pälsen på hakan alltså. Något måste göras snabbt innan brännan blir för kraftig i de skägglösa delarna av ansiktet (ja, man ser rätt konstig ut när man rakar av sig skägget när man är solbränd), men vad?

Raka av helt?

Ansa lite grann?

Mustasch?

Eller bara go Dennis Wilson?

Vi fick ett brev från Fabian som jag genast blev inspirerad av:

Jag har under de senaste åren tagit större och större steg med min ansiktsbehåring. Det började med att låta det växa aningen längre mellan rakningarna, sen började jag dra lite i mustaschen. Jag köpte min första tub mustaschvax, tröttnade på det märket och beställde nya produkter från USA.

I slutet på förra sommaren bestämde jag mig för att låta skägget växa. Det fick det göra fritt tills jag fick ett presentkort på en trimning av skägget av min flickvän i julklapp. Så inför nyår gjorde jag mitt första besök hos en riktig barberare som fick ansa lite i mitt vildvuxna ansikte. Efter ytterligare fyra vilda månader, gjorde jag mitt andra. Denna gången blev det hos killarna på Sharper of Sweden (förra gången var jag hos Eness). Som ni ser så drog vi ner det rätt rejält.

Jag är riktigt nöjd med hantverket, och även om jag saknar mitt skogshuggarskägg så känns det bra att ha fått det trimmat inför sommaren.

Så alla ni skäggon där ute, vad gör ni nu när sommarn står för dörren?

9 reaktion på “Dags för beslut kring Sommarskägget 2012

 1. Babbe

  När våren stod vid dörren så rakade/klippte jag till mitt vinterskägg till ett mindre gentlemannaskägg. Sparade mustaschen och rakade till så att jag mest hade ett litet skägg som täckte hakan. Nu har jag däremot börjat växa ut ett större skägg igen, får se om det blir nån beachfrisyr alls i sommar!

 2. mange

  Jag skulle slå ett slag för mustasch. Kan vara roligt att prova och sen nörda in sig lite på mustaschskötsel!

 3. Jerker

  Valrossmustasch känns väldigt somrigt. Du kan inte raka bort det helt varje år, vad är det för dålig idé egentligen? Vad fick du den ifrån? Annars kan du göra som du var inne på: Skjut på det tills du är så solbränd att det är försent så slipper du. Jag tror inte vill.

 4. Danne

  Själv kommer det bli en grövre skepparkrans, då en större period av denna sommar kommer vara till havs, ska även ha en liten snurrmustach på det så det fortfarande ser stiligt ut.

 5. Karl

  Modell ”Fabian” är inte så tokigt. Den innefattar ju också snurrmustasch och är somrigt.
  Själv har jag liknande året om och det är inte besvärande varmt alls. Egentligen är ditt skägg praktfullt som det är, så det vore synd att göra några större förändringar.

 6. Niklas

  Tycker att du har ett stiligt skägg och bör nog fundera så pass länge att du inte kan raka av det pga solbräna. Om du nu har bestämt dig för att göra något drastigt så får jag nog hålla med om att mustach alltid är coolt. För mig själv så står vikingasäsongen för dörren och då krävs det ett praktfullt skägg, så här blir det ingen ansning.

 7. Pingback: Det perfekta sommarskägget | Skäggbloggen

Kommentarer inaktiverade.