Ctrl-Alt-Del för skägget

Skrivet av

Känsliga läsare varnas: starka bilder följer.

Först till mitt försvar:
a) Det här är till nytta som research för ett skäggrelaterat projekt som ni kommer att få veta mer om inom en relativt snar framtid.
b) ”Man måste starta om sitt skägg då och då,” sade en kompis.
c) Jag hade en överenskommelse att hålla.
d) Vem har inte undrat hur de skulle se ut som Amish?

Håll i er nu.

1. Utgångspunkten.

2. Utan mustasch. Klassas detta som skepparkrans?

3. Kinderna rensade. Amish?

4. Underläppsskägget borta. Mer Amish?

5. Utan polisonger.

6. Halsskägg. Hakan sticker fram.

7. Omvänd Tintin.

8. Omstart fullbordad.

Till er som har svårt att svälja chocken: Ta det lugnt. De här bilderna togs för ett par veckor sedan. Skägget är redan på väg ut igen.

10 reaktion på “Ctrl-Alt-Del för skägget

 1. Benke

  Jag skulle vilja kunna vara skägglös men har nu inte varit det sedan 2008, jag är 22 år och måste rocka helskägg för att så fort jag lägger på mig två-tre kilo så är är jag inte i närheten av lika snygg…

  Brukar dock raka av mig skägget runt mars, april då jag av någon anledning ser någon film med någon superstjärna, senast var det ”The American där Clooney rakar av sig sitt helskägg.. Pausade filmen, rakade mig och insåg mitt misstag (sparar alltid lite på hakan och mustachen, hakan känns som att den försvinner annars..)

  Finns det några bieffekter med att ALDRIG slätraka sig och bara trimma?

 2. Axel Inläggsförfattare

  Om jag inte hade gjort den här rakningen hade jag inte upptäckt en svagt begynnande dubbelhaka som inte fanns där för två år sedan när jag rakade mig sist. Hade jag inte slätrakat hade jag sluppit den upptäckten.

 3. Benke

  Haha, närå.. tycker det ser bra ut!! :) Det säger folk till mig också att det gör… tror bara att när det handlar om sig själv så blir man så himla insiktsfull, kanske lite föööör insiktsfull!

 4. Axel Inläggsförfattare

  Jag kände faktiskt inte igen mig i spegeln i säkert en vecka efteråt. Det var en chock. Mådde 5,3 dåligt på en 10-gradig skala. Det var inte så farligt, det kändes kul att få göra förändringar med ansiktet och jag vet ju att skägget snart är tillbaka. Men det kliar nu.

 5. Erik

  Mafftigt skägg!
  Finns det någon ”gyllene regel” hur länge man bör låta skägget växa fritt innan trimning? I mitt fall är det oftast den mentala aspekten som faller in. Dvs börjar trimma för tidigt..kanske. Inte fått bästa förutsättningar för ett bra, trimmat helskägg.

 6. Axel Inläggsförfattare

  Erik: Det gäller att ha tålamod. Innan jag kom till utgångsskägget i det här inlägget hade jag ansat flera gånger på vägen och sammanlagt hade det tagit cirka ett halvår. Den gyllene regeln är kanske att odla så länge man själv eller omgivningen står ut med att det ser risigt ut och sedan trimma ner det lite grann innan det får fortsätta växa vidare. Kolla in några av de tips jag fick bland kommentarerna till det här inlägget: http://skaggbloggen.se/2012/06/hjalp-vad-gor-jag-med-kroken/

Kommentarer inaktiverade.