Hjälp! Vad gör jag med kroken?

Skrivet av

Mitt skägg växer och är nu längre än det nånsin varit förut. I det här läget kommer trubbel fram; mitt lockiga skägg envisas med att forma en krok under hakan.

Kroken försöker sticka ut och bilda ett spröt vilket bryter känslan av att skägget formar en enhet. Genom att rufsa upp hela skägget när jag har duschat kan jag få kroken att tillfälligt inordna sig i helheten, men den dyker upp igen så fort tillfälle ges.

Ni som har långt skägg – ge mig några ord på vägen! Har alla liknande lockar? De som har såna här krokar – vad gör ni åt dem?

Hade skägget varit helt rakt hade det hängt ner en bra bit lägre.

P.S. Ni ser rätt. Sedan sist har snurrmustaschen försvunnit. Det återkommer kanske igen.

8 reaktion på “Hjälp! Vad gör jag med kroken?

 1. Skäggot

  Jag har (hade) precis samma problem. Hemligheten för mig var att trimma skägget regelbundet, eller ansa det med sax, speciellt området vid virveln. Efter att jag började med det så har virveln i stort sätt försvunnit och skägghåren just där växer mer rakt och är mer enhetligt med det övriga skägget. Sedan ”smörjer” jag även skägget med lotion i samma veva som jag smörjer mitt ansikte. Skägget har blivit mer mjukt och lätthanterligt.

 2. Tobbe

  Hade också krok under hakan så att säga. Orkade dock inte smörja och göra det ordentligt, utan tog hand om just kroken med en sax. tvinna ihop och klipp av i lagom längd. Syns knappt i resten av skäggdjungeln.

 3. christian riedl

  hårfön på maxvärme och en borste. så formar du bort den. skägget börjar bli episkt.

 4. Axel Inläggsförfattare

  Tack för bra tips!
  Christian: Vad använder du för sorts borste? Naturborst eller såna där plastspröt?

  Fortsätt gärna komma med fler tips, alla andra därute!

 5. Buzzo

  Det här var ett problem för mig för ett par år sen – tills jag insåg att problemet inte låg i kroken, utan i mitt ständiga försök att kontrollera kroken.

  Skägg har en egen vilja, man kan påverka skägget och även kontrollera det, men samtidigt måste man lära känna vad det är skägget egentligen försöker göra. Har man låtit sitt skägg växa vilt inser man att alla små ”problem” till slut finner sin rätta plats i skägg”huset” som det strävar efter att formas till.

  Nu till det praktiska tipset: När du duschar – torka inte skägget för hårt med handduken, ”tap it lightly” och applicera minimalt lite hår-clay (den matta sorten) igenom skägget som fortfarande är våt av duschen.

  Forma skägget med fingrarna lite lätt – inte för mycket. Meningen här att du ska låta resten av skägget (förutom kroken) att hitta sina kurvor.

  Låt det torka naturligt nu.

  När det nästan har torkat ska du ta en ”plastspröt”-borste och kamma igenom skägget för att fluffa till det och ge det form.

  Nu borde resten av skägget (och även kroken) ha hittat sin ”naturliga” form så att kroken och resten inte skiljer sig – utan blir en helhet.

  Det här är naturligtvis min lösning på min krok – lycka till med ditt.

  Som avslutning vill jag säga att krokar är coola om man låter dem vara just vad de är – men det finns lösningar för att jämna ut helheten, bara att experimentera.

  Efter att ha titta närmare på dina bilder så tror jag att lösningen kan även vara att:

  låta skägget i din ”soul patch” (det på din fram-haka) att växa till sig. Du tycks ha trimmat det kort så att skägget under hakan inte får kontakt med överhaks-skägget, och alltså står ensamt i en krok.

  Good luck dude!

 6. Pingback: Kamma skägget vått eller torrt? | Skäggbloggen

 7. Christian Hallengren

  Blött skägg,svinborste,hårfön funkar kanon för mig.
  Håller sig hela dagen,har man dessutom en skvätt balsam i innan så både skyddar och hjälper detta till att hålla skägget i styr;)

Kommentarer inaktiverade.