Skäggbloggen testar: Gilette fusion proglide styler

Skrivet av

Först och främst: vi har tidigare testat ett par trimmers här och vi vet att ni läsare är ganska nyfikna på fler test. Well, nu gör vi en satsning på just trimmertester. Vi har utarbetat en ny mall så att det ska bli lätt att jämföra. Tyvärr kommer det ta ett tag innan alla trimmers är testade – skägg växer ju som bekant bara 0.4 mm om dagen – men vi publicerar testerna allt eftersom de bli klara. Vi kommer också samla alla tester på ett ställe så småningom. Nåväl, till första testet.

Som ni kunde läsa härom dagen här på bloggen så har alltså det här med att skägg kan vara något bra nu nått ända fram till Gilettes huvudkontor. Efter drygt hundra år med fokus på att ta väck allt skägg är det nu helt okej att behålla lite.

Gilette har nämligen släppt sin första trimmer någonsin, Gilette fusion proglide styler. Men för att inte tappa sina rötter helt följer det med en hyvel-tillsats som man kopplar på trimmern när man ska raka sig är det tänkt. Vi på Skäggbloggen har testat den och här är vad vi kom fram till.

Med hyveln på.

Användning
Den är mycket mindre än traditionella trimmers, vilket känns lite märkligt i början. Men man vänjer sig. Den har en enkel på- och avknapp. Tre kammar och en hyvel följer med som man knäpper på.

Pris
Ca 200 kr

Fördelar
Den är enkel och billig, det får man ge den. Man kommer åt bra där det är trångt. Den är liten och smidig och klipper förvånansvärt bra. Dessutom kräver den bara ett vanligt AA-batteri. Bra på resa.

Nackdelar
Passar inte så bra för tjockt skägg eller om man ska trimma hela skägget eftersom den inte är superstark och har väldigt smal sax. Bara tre kammar är ganska begränsande för hur man kan klippa och dessutom står det inte mm-tal på dem. Går bara på batteri. Är lite klurig att rengöra.

Hyveln kan man skippa helt. ”Som att sätta en hyvel på ett kvastskaft” var det någon som sa och det ligger en del i det. När man sätter på hyvelmunstycket på trimmern blir det otympligt och utan känsla. Särskilt dumt när det här upplägget lär vara designat för folk med stajlade skägg där det krävs lite precision.

Rätt trimmer för dig som…
Har kort skägg eller mest använder den för att trimma skäggets kanter lite då och då. Funkar för mindre stajlade skägg. Eller för dig som vill ha en resetrimmer.

Är det någon som har testat? Vad tyckte ni? Berätta i kommentarsfältet!

Ett AA batteri räcker. Lurigt att pilla ut stråna ur saxen.

6 reaktion på “Skäggbloggen testar: Gilette fusion proglide styler

 1. Peter Järnstedt

  Jag gick på reklamen och skaffade en i samband med att jag tog bort mitt
  stora helskägg. Jag fick förstås löpa amok med sax och rejäl
  skäggtrimmer först, men sedan kändes det bra att använda ”stylern”.
  Storleken (småleken?) lämpar sig väl för finansning. Kanske kan man
  sakna ett bredare utbud av längder på kammarna, men med ett AA-batteri
  klarar den inte av långa skägg. Jag tyckte att den fungerade bra som
  hyvel. Stadigt grepp, och så. Dock ska erkännas att jag är en ganska
  ovan hyvelanvändare, då jag under en lång period varit mer eller mindre
  otrimmad.

 2. Andreas Nordström

  Jag köpte denna trimmer idag och här är mina initiala reaktioner. Till att börja med kan jag tipsa om att den just nu säljs för 139 kr på Clas Ohlsson (åtminstone i Umeå-butiken).

  Som trimmer fungerar den utmärkt för finliret. På grund av trimmerns vinkel går det även bra att använda den istället för sax när man trimmar lite på längden, men givetvis måste man vara lite försiktig.

  Den ligger bra i handen och är relativt kraftfull, sett till storleken och batteriet.

  Jag har inte provat hyveltillsatsen ännu och tror inte heller att jag kommer göra det eftersom jag har en Fusion Proglide Power och rakar ganska sällan med hyvel…

 3. Pingback: Trimmertest: Babyliss E867 Magnus Samuelsson edition | Skäggbloggen

 4. Danaxel

  Perfekt resetrimmer hbar använt den i ett år nu även hemma.
  Men tillsatserna har gått sönder i sina taggar. Kan msn komplettera??

Kommentarer inaktiverade.