Test: Mr Bear Mustaschvax

Skrivet av

Det har dykt upp ett nytt mustaschvax på den svenska marknaden: Mr Bear. Vi anlitade en riktig expert för att göra ett test. Dan Sederowsky är aktiv i Svenska Mustaschklubben, skäggtävlingsdomare med en imponerande mustasch och har genom åren testat väldigt många sorters vax. Här är Dans recension av Mr Bear.

Mr Bear Mustachvax var en trevlig bekantskap så till vida att den är en svensk produkt, det är inte lätt att hitta vax i Sverige och plötsligt finns en helt svensk produkt.

Det är ett ganska basic sammansatt vax (mest bestående av bivax och några oljor) som finns i många varianter runt i världen, närmast för oss är väl Skippys från Norge.

Det funkar jättebra för de som vill få ordning på ändarna av en mustasch av mindre ”Dali”-typ eller en s.k. engelsk mustasch, men den typen av vax fungerar inte för oss som har längre mustasch och som formar mustaschen innan vaxet har stelnat helt. Själv föredrar jag Pinaud eller Brothers Love som man kan kamma in, sedan forma och låta torka eller hjälpa till med en hårfön.

Sammantaget tycker jag i alla fall att Mr Bear är ett härligt tillskott i Sverige, som säkert kommer att göra mustaschen än mer populär än den är idag.

//Dan Sederwosky

Webbplats med butik: www.mrbearmustaschvax.se

Dan Sederowsky vid senaste brittiska skägg- och mustaschmästerskapen där han tog silver med sin elegant snurrade mustasch.

12 reaktion på “Test: Mr Bear Mustaschvax

 1. Kristofer Harald

  Kommer försöka testa detta, letat efter en bra vax länge nu, och finna ett när producerat (med tanke på alla som kommer från världens alla hörn)

 2. Daniel Paulsson

  Har beställt Mr Bear. Värt att pröva och jättekul att stötta en svensk produkt för oss skäggnördar! Kör Sterns Hungarian idag men upplever att mjukare wax är snälllare för omformbarheten under dagen. Med Sterns måste jag komplettera under dagen eller hårspraybehandla på morgonen för en fin mustasch. De övriga två vaxen som föreslås i inlägget, går de att köpa i Sverige?

 3. Karl Johan Olsson

  Införskaffade ett annat skägg- och mustaschvax, Lucky Tiger. Lite annorlunda förpackning. Ser ut som ett gammeldags limstift och appliceras som sådant. Lätt att stryka ut på skägget och seda borsta. Innehåller lite mer än övriga, 1,7 oz. Prövar mig fram bland olika fabrikat

 4. Christopher Thorsson

  Jag tycker Mr Bear var svårt att applicera. Vilket är det korrekta handhavandet av dylikt vax?

 5. Per-Olof Hermansson

  Tycker att Mr Bear är lite för hårt. Även Clubman var för hårt, fick knappt ut det ur tuben. Brothers Love är perfekt, lagom hårt, men lätt att applicera, och starkt. Men Stern står sig bra, kanske lite för mjukt, men förvånansvärt starkt när det stelnat.

 6. Daniel Paulsson

  Stern är hittils det bästa jag testat. Brothers Love funkar so so, Fillar inte att det blir som gele som torkar och ”mjällar” när det borstas ur.
  Stern på morgonen, bättrar på med Mr.Bear och är det fest och muschen ska vara ölsäker så Stern och hårspray. De ”blötare” vaxsorterna såsom Brothers Love har dessutom en förmåga att ”rulla” och locka min mustasch när jag egentligen bara vill dra ut den åt sidorna.

 7. Axel Naver

  Jag brukar göra som Mr Bear rekommenderar och gnuggar vaxet mellan tumme och finger för att värma upp det och göra det mjukt innan jag applicerar det.

 8. Pingback: Vax – vad ska man ha? | Skäggbloggen

 9. BarberGavle

  Mr Bear Mustaschvax är ett alldeles förträffligt mustaschvax, trodde aldrig det innan jag testade det, men guud va bra det är, tack vare det så klarar jag att få knävelborrar hur lätt som helst, och de stannar kvar även om jag somnar med dom efter en jobbig och svettig natt….!

Kommentarer inaktiverade.