Operation för tätare mustasch

Skrivet av

Gamal Nasser, egyptisk president 56-70, och Saddam Hussein.

Tycker du att din mustasch är lite tunn? Du är inte ensam. I mellanöstern har det nu blivit vanligt att män går till en plastikkirurg för att operera dit en fetare musche.

Enligt Aftonbladet, som hänvisar till CNN, kommer män i alla åldrar till framför allt Turkiet för att skulptera sig. Ingreppet går ut på att man tar hårsäckar från områden på kroppen där hårväxten är tät och placerar på överläppen. Upp till 7 000 dollar kan man få betala, men det är det tydligen värt för att uppfattas som äldre och mer respektingivande i länder där mustaschen har en helt annan status än här. Enligt CNN härstammar muschens popularitet ända från det Ottomanska riket och under Saddam Husseins styre var den obligatorisk i åtminstone Irak.

4 reaktion på “Operation för tätare mustasch

  1. Pingback: Det är inte bara hipsters som transplanterar skägg | Skäggbloggen

Kommentarer inaktiverade.