100 dar med skägg: #skägg100

Skrivet av

Fyra st #skägg100: Gunnar Bark, @lullelalle, @scrdhrt, @Humlas

Låt skägget växa i 100 dagar. Det är den enkla grundidén i #skägg100. Initiativet togs av Gunnar Bark med avstamp i #blogg100, som går ut på att skriva ett blogginlägg om dagen i hundra dagar från och med 23 januari 2013 och där tydligen flera hundra svenska bloggar deltar.

Gunnar Bark deltar i #blogg100 och han skrev i sitt andra inlägg: ”Varför inte samtidigt köra 100 dagar utan att raka mig?” Sålunda startades #Skägg100 24 januari.

Nedräkning av @anundi

Det blev en storartad respons. 25 januari skrev Gunnar att 28 personer har anmält sig till #skägg100. Alla får vara med, men Värmland är extra välrepresenterat i startfältet, vilket uppmärksammas av Värmlands Folkblad.

Joakim Jardenberg har åskådliggjort förhållandet mellan mängden #blogg100 och #skägg100 på interwebz och konstaterade i torsdags att det verkar ”som skäggaporna kommer passera bloggmaffian om tre eller fyra dagar.”

Reglerna är enkla (saxat från det här inlägget, kolla in det för att se bilden det hänvisas till):

  • #Skägg100 startar den 24 januari och går i mål den 4 maj (lagom till att värmen kommer för den som tycker att det blir för vamt med ett stort skägg).
  • Tagga varje inlägg du gör med #skägg100 om du lägger ut bilder på skägget på Twitter eller bloggar om det. (Du behöver inte blogga eller twittra om ditt skägg varje dag.)
  • Det är ok att ansa och trimma för att hålla ett snyggt skägg. Dock ska skägget över denna period bli längre. Se bilden här under.
  • Det finns inga krav på hur långt ett skägg ska vara (ett kort skägg är också ett skägg).
  • Det är ok att starta från slätrakat och det är ok att starta från stort skägg. Alla får vara med.

Vilka är med än så länge? Kolla in #Skägg100 – Hela listan med skägg

4 reaktion på “100 dar med skägg: #skägg100

  1. Pingback: Stort skäggkalas 4 maj – avslut på #skägg100 | Skäggbloggen

  2. Pingback: #skägg100 går i mål | Skäggbloggen

  3. Pingback: 100 inlägg, my ass | Gotlands WebbService

Kommentarer inaktiverade.