En trimmermiss kan vara början på mustaschåret 2013

Skrivet av

Nytt år, nya skäggfrisyrer. Tydligen. Det här är en bildserie från nyårsafton när jag, stressad som bara den, skulle trimma skägget lite på frihand. Well, man kan säga att min hand blev lite väl fri vid ett tillfälle och skapade ett fint spår rätt genom skägget. Och vips tvingades jag skaffa mig en ny skäggfrisyr. I stället för att ha ett stort och frodigt skägg med lika frodig mustasch (se bild till höger) blev det kort och ansat skägg med tydligt markerad, lätt vaxad, musche och därmed inleddes mustaschåret 2013. Hur länge det varar vet ingen, men det känns lite kul att testa i alla fall.

Vad tänker ni köra på för skäggfrisyrer under året? Och vad blir de stora trenderna? Vore kul att höra folks åsikter.

18 reaktion på “En trimmermiss kan vara början på mustaschåret 2013

 1. Jerker

  Jag håller på att hitta tillbaka till helskägget efter flera års famlande bland frisyrer. Fem cm är ett första mål. Snyggt annars, med kort skägg och rejäl mustasch.

 2. Thomas Olausson

  Om jag har fattat rätt är oljor på väg in i den breda allmänheten, det är något jag håller på att läsa in mig på. Mitt skägg ska frodas för att bli så pass långt att det börjar gå från lätt spretigt till vågigt, jag tror det kan bli rätt snygg. Kommentarerna från allmänheten är för övrigt positiva, och jag börjar bygga upp en liten peppande fanbase vilket förstås taggar ;)

 3. Kristoffer

  Ska låta ansiktsdjuret växa fritt fram till i april och sedan unna mig en rejäl ansning hos barberaren lagom tills jag fyller 30. I samband med Mustachkampen så blir det det mustasch för hela slanten.

 4. Skymning

  Gå längre! Ta bort skägget och låt mustaschen vara kvar i all sin prakt, se hur det känns.

 5. Tobias

  Det är genom misstag som stora genombrott ofta sker.
  Eftersom mitt mål är ”terminal length” hoppas jag att jag inte råkar ut för något sådant.

 6. Daniel Paulsson

  Jag tror att det är läge för en stor tråd om vax nu. Jag har testa Stern, Brothers Love och Mr.Beard so far och har lite åsikter om allihop, kan väl tänka mig att skriva ihop en text. Jag är även sugen på någon variant av samkväm i Stockholmstrakten för entusiaster. Som ni ser är skäggpeppen stor.

 7. Yxan

  Efter att ha kört helskägg på ca 6 cm i ca 1 år tänkte jag nu köra mustasch och lite härligt skäggstubb a la Erik Haag.
  Min tjej hotar med att lämna mig om jag bara har mustasch och inget mer skägg. Hur ska jag få henne att inse att bara en mustasch är fantastiskt vackert.

 8. Eric Thorsson

  Hmm. Kanske, vi får se om jag vågar! Har börjat vänja mig vid det här upplägget nu i alla fall.

 9. Eric Thorsson

  Bra tänkt! Om inte det tar fart kan jag försöka dra igång en via ett nytt blogginlägg i nästa vecka.

 10. Pingback: Så skiljs du från din mustasch | Skäggbloggen

 11. Linus

  Jag skulle nog vilja ha det som du Eric! Mitt problem är att skäggväxten på överläppen är en aning klen, jag har sparat ut den i över ett år och det finns inte en chans att få den så frodig som din. Å andra sidan är jag bara 23 år. Om några år ska det nog gå vägen.

 12. Carl

  Efter att ha kört polisonger av varierande längd och bredd i tio år, är jag nu inne på mitt första helskägg. Tätt och heltäckande är det inte, men min fru och jag har kommit överens om att det räcker till. Jag har övervunnit mitt skäggkomplex. Nu återstår att se vilken längd och form det blir.

 13. Pingback: Vax – vad ska man ha? | Skäggbloggen

 14. Pingback: Sax – så mycket lättare än trimmer | Skäggbloggen

Kommentarer inaktiverade.