Trimmertest: Babyliss E867 Magnus Samuelsson edition

Skrivet av

Trimmertillverkarnas senaste drag för att locka män att köpa deras produkter verkar vara att kombinera trimmer- och rakningsfunktioner. Gilette gjorde sin variant av trimmer/rakhyvel och Philips har byggt ihop en rakapparat och en trimmer i samma maskin. I E867  presenteras Babyliss variant: ett löst rakapparatshuvud som man kan ersätta trimmerns sax med.

Av de tre måste jag säga att Babyliss har den vettigaste lösningen. Varför? Läs vidare så får du se.

Modell
Babyliss E867 Magnus Samuelsson edition

Pris
ca 500 kr (jan 2013)

Användning
Trimmer ställbar i 24 längder mellan 0,4 mm och 5 mm. Den 35 mm breda saxen sitter på en fjädrande manick, kallad 3D, som ska göra det lättare att följa hals och haka. Löst rakapparatshuvud medföljer som klickas dit istället för saxen.

Fördelar
Där Philips variant var klumpig och rakade dåligt och Gilettes lösning kändes som att raka sig med hyveln på ett kvastskaft funkar faktiskt den här modellen ganska bra både som trimmer och som rakapparat. Jag gillar idén att slippa köpa en rakapparat och en trimmer och istället klara sig med en maskin.

Jag trimmade ner ett jätteskägg och det gick ganska smidigt och jag upplevde rakhuvudet som vasst och effektivt. Den är lätt och inte så dyr. Sedan är det ju ganska festligt att Magnus ”världens starkaste man” Samuelsson är frontfigur…

Nackdelar
Det är tråkigt att maxlängden bara är 5 mm. 3D-funktionen förvirrar snarare än hjälper. Tanken är att trimmern lättare ska följa huden under halsen och runt hakan, men det har jag ärligt talat aldrig haft några problem med. Vinkeln på saxen är helt annorlunda jämfört med vanliga trimmers och det tar ett tag att vänja sig. Om man som jag gärna trimmar nerifrån och upp under halsen går det inte alls.

Om vill trimma på frihand kan man vika ner kammen och då får saxen mer normal vinkel (se bild). Detta måste man också göra för att kunna sätta dit rakhuvudet. Alltsammans blir rätt pilligt i längden.

Rätt trimmer för dig som…
Både rakar och trimmar skägget kort, som inte vill ha för många maskiner som ligger och skräpar i badrummet och som dessutom tycker att det är lite klurigt att följa ansiktets former.

 

 

 

7 reaktion på “Trimmertest: Babyliss E867 Magnus Samuelsson edition

 1. Johan Simm

  Tack för infon. Har vunnit en sådan och väntar spänt på en första omgång. Synd som du säger att 5 mm är längsta längd. Som nybliven lite försiktigt skäggbärare är det ju farligt att få längdgränser satta sådär rent mentalt :)

 2. Daniel Paulsson

  Nä. Nedrans skräp om ni frågar mig. Jag håller med föregående talare om att 5 mm är skäggstubb. Jag har en gammal trotjänare som rakar både skallen min, yp 0,5 mm, och skägget 17 mm, om jag så önskar. Jag har ännu inte köpt en ny, trots att den jag har är sliten, av just den anledning att jag inte hittar någon som är lika bra längdmässigt!

 3. BaByliss for MEN Sverige

  Hej
  det finns fler produkter med fler längder, om man inte vill ha ”3-dagars” så kan man istället välja en produkt som t ex har upp till 25 mm. Vill ni veta mer får ni gärna kontakta oss/BaByliss for MEN Sverige på facebook

 4. BaByliss for MEN Sverige

  Hej
  det finns fler produkter med fler längder, om man inte vill ha ”3-dagars” så kan man istället välja en produkt som t ex har upp till 25 mm. Vill ni veta mer får ni gärna kontakta oss/BaByliss for MEN Sverige på facebook

 5. Pingback: Skægtrimmer Test: Her er de 3 bedste skægtrimmere år 2014

Kommentarer inaktiverade.