Test: Brazil’s Moustache Wax

Skrivet av


Ett nytt svenskt vax för mustaschen, Brazil’s, finns nu på marknaden. För att testa vaxet har vi anlitat Daniel Blomqvist, som skriver om skägg på sidan The Beard Experience och har levererat en grundkurs i mustaschvax tidigare på bloggen. Daniels recension:

Strongman & ungersk mustasch. Ovan: Knävelborrar.


I två veckor har jag hårdtestat Brazil’s i vardagen. Allt från stressiga dagislämningar, snö, regn och kondens har vaxet kämpat genom för att tämja och stävja mustaschen.

Applicering:
I vanlig ordning med bivaxbaserade mustaschvax skrapar du upp lite med tummnageln och masserar en liten boll mellan pekfinger och tumme för att värma det.
Märk väl att med Brazil’s måste du massera länge! Ett trick till morgonstylingen blev att låta dosan ligga på elementet under morgonduschen.
Väl i stråna var det enkelt att forma preussen till önskad form. Vaxet lyckades till och med tämja min vänsta sida, vilken växer något mer utåt.

Hållfasthet och underhåll
Om du föredrar en strikt mustasch med vassa ändar kan du räkna med att de håller hela dagen. Vill du sen ändra form är det bara att dra några drag med kammen och forma om. I mitt fall till en med fri ungersk stil, vilken jag föredrar.
Som sagt ovan krävs väldigt lite underhåll, inte ens regn, snö eller kondens rubbade formen.

Slutsats:
Ett styvt och hållfast vax som håller i alla väder. Några strån rycks med i skapandeprocessen, men när man väl lärt sig att det måste vara riktigt uppvärmt så är Brazil’s din bästa vän!
Precis som tillverkaren själv säger: Brazil’s – Helps you tame even the wildest moustaches

//Daniel Blomqvist

Webbplats med butik: www.brazils.se

7 reaktion på “Test: Brazil’s Moustache Wax

 1. Christopher Thorsson

  Likheterna mellan Mr Bear och Brazils är påfallande. Mer en fråga om vilken logga man vill ha på locket väl?

 2. Daniel Paulsson

  Det trodde jag med men faktum är att Brazil’s är mycket hårdare, MYCKET! Om col. Conks vax är 1/10 är mr. Bear 5/10 och Brazil’s 9/10 i hårdhet. Något du märker under dagen då jag med mr.Bear fick förbättra knävelborrarna under dagen men Brazil’s höll dem till kvällen. Brazil’s är dessutom enkelt att forma om genom att värma ändarna på mustaschen med fingrarna och sen helt enkelt trixa/forma om. Det är stor skillnad, kan inte säga det nog :)

 3. Magnus

  Hur fungerar det om man vill använda det till att forma skägget? Kan man använda mustasch vax till skägg eller finns det vax som lämpar sig bättre till skägg?

 4. Herr. Mustasch

  Låter lovande detdär. Har själv hittills testat tre vax: Mr Bear, som luktar gott men är på tok för löst för min del, då jag vill ha en spetsig och styv mustasch samt Sterns ”ungerska” vax, som luktar illa kladdar och håller dåligt. Har även testat Bounders moustach wax som tillverkas i england, som är riktigt stabilt, drygt och luktar fantastiskt (vanilj och rom!).

Kommentarer inaktiverade.