Festliga fakta om #påskskägg

Skrivet av

Glad påsk! Här är tre skäggfakta att begrunda medan du påskpysslar och fotograferar ditt #påskskägg:

1. Med påsken inleds den tid på året då skägget växer som mest intensivt. Under våren och sommaren, när dagarna blir längre, är nämligen en högre andel av hårsäckarna i tillväxtfas. I ett försök på engelska män var andelen hårsäckar i skägget som växte 60% högre på sommaren än på vintern. (Randall, V A and Ebling, F J G (1991). Seasonal changes in human hair growth. British Journal of Dermatology. 124, 146-151.)

2. Mellan fettisdagen och påskdagen hinner ett skägg växa ca 2 cm. Närmare bestämt 4 060 800 skäggsekunder. Googles kalkylator definierar 1 skäggsekund som 5 nanometer. Sök på ’beard second’ får du se.

3. För den som firar den judiska påsken är det förbjudet att klippa skägget under sju veckor efter påsk.

En reaktion på “Festliga fakta om #påskskägg

Kommentarer inaktiverade.