Håller vi på att krama ihjäl mustaschen?

Skrivet av

Mustaschmugg från Urban Outfitters.

Mustascher. Plötsligt finns de överallt. De pryder dyra muggar, billiga muggar, t-shirts, halsband, kalsonger, barnkläder och nu senast såg jag ett par gå och trängas under ett mustaschparaply. Affärerna vimlar av mustaschklockor och utklädningskit för den mustaschlöse.

Vad hände?

Jag minns för tre år sen, då var vi helt lyriska här på bloggen över en mustaschkopp som eventuellt fanns på NK och som annars fick beställas från England. Jag hittade min i Paris till slut.

Nu kan jag köpa en mustaschmugg för en tjuga på TGR i närmaste galleria.

Det är inte så att jag klagar – mustaschen är en snygg symbol som så att säga ligger mig varmt om hjärtat och jag älskar mina mustaschmuggar – men jag undrar hur mustaschen blev det nya prickiga typ. Skäggtrenden ligger väl bakom, många vill på ett enkelt sätt slå mynt av att män odlar skägg och mustascher och säljer skägg/mustaschprylar tänkta som presenter.

Frågan är om det här är bra eller dåligt. Just nu velar jag mellan:
Bra för att det tyder på att skägg och mustasch är något väldigt allmängiltigt och mainstream nu, inte bara för en liten klick ”häftiga” människor. Ju fler som bekantar sig med skägg och mustascher, desto bättre liksom.
Dåligt för att det riskerar att vattna ur mustaschen och göra den till en plojgrej som man inte tar på allvar. Och kanske också tröttnar lite på eftersom den blir så kommersialierad.

En reaktion på “Håller vi på att krama ihjäl mustaschen?

  1. Daniel Paulsson

    Varför i hela friden har inte detta fått samma reaktioner som upploppen? Jag är bryskt väckt ur den stilla sömnen som endaste hipsterfiering och kommersialisering kan göra med en kulturikon som mustachen!

Kommentarer inaktiverade.