Kvinnor, tyck till om skägg!

Skrivet av

Lystring alla kvinnliga Skäggbloggsläsare! Vi vet att ni finns där, nu vill vi veta vad ni tycker – är skägg sexigt? Eller bara snyggt? Är det snyggt i teorin, på andra killar eller vill ni ha ett nära er, på den egna partnern? Ni kanske inte vill se några skägg över huvud taget på någon man?

Vilka signaler sänder en skäggig man ut?

Vi vill samla in mängder med åsikter från kvinnor till en text i Skäggboken som vi jobbar på. Tyck till i kommentarsfältet eller skicka ett mejl till mejl@skaggbloggen.se. Om vi citerar er i boken vill vi använda ert förnamn.

Tusen skäggiga tack på förhand!
/Eric och Axel

40 reaktion på “Kvinnor, tyck till om skägg!

 1. Julia

  Skägg är sexigt och snyggt och jag vill ha det på personer så nära mig som möjligt. Begriper inte hur folk med skäggväxtpotential väljer bort det. Har nästan slutat att ens lägga märke till karlar utan skägg. Ett snyggt, redigt och välvårdat skägg är det finaste som finns.

 2. Charleene

  Ett läckert skägg är inte bara en häftig grej till en temafest, ett skägg är personlighet och ytterligare ett sätt att uttrycka sig på. Min gubbe har inget hår men ett fantastiskt skägg som han experimenterar med på samma sätt som jag byter hårfärg o frisyr.

 3. Joséphine

  mmmskägg. är det ordentligt och välvårdat så är det typ det snyggaste en man kan ha. härlig skogshuggarvarning *swoon*

 4. Kristin

  Stiligt och snyggt! Trevligt att killar kan understryka sin personliga stil på flera sätt.

 5. Therese

  Det är mannen som gör skägget. Ett manligt utseende bär upp ett skägg bättre än en fjunig tonåring, det säger sig självt. Det absolut snyggaste är en välvårdad grov stubb. En man med denna stubb får i alla fall mig att titta en extra gång, även två och tre.

 6. Petra Andersson

  Klart killen ska ha skägg! Att få titta på, känna, pilla och köra fingrarna igenom ett stort tjockt skägg är mitt bästa. Skägg ger karaktär och pondus och vi kvinnor vill ju alltid ha allt vi inte kan få ;)

 7. Evelina

  Jag tycker det är klart snyggast, sexigast, finast och läckrast med 3-dagarsstubb eller rakat. Däremot finns det ju män som klär grymt bra i helskägg och så länge det är välvårdat och luktar gott så säger jag high five på den!

 8. Martina

  Skägg är fint. Alla borde ha skägg. I min värld är alla snyggare med skägg.

 9. Maria

  Min karl har ett väldigt majestätiskt skägg. Han har oturen att knappt ha något hår på huvudet, och han rakar numera skalpen. Han är tacksam för att han har sådan fin skäggväxt. Ett riktigt vildvuxet skägg är snyggt och definitivt sexigt. Mer skägg åt folket!

 10. Axel Naver

  Hej! Vi räknar med att Skäggbloggens vanliga läsare är något partiska till skäggets fördel – så sprid gärna den här frågan även bland de kvinnor som ser annorlunda på saken!

 11. Erika

  Min högst personliga åsikt är att skägg är coolt i alla dess former; på håll. På min partner föredrar jag dock ett inte allt för stort skägg som är välansat. Kul blogg! Första gången jag besöker!

 12. Anna

  Jag tycker inte om när det är alldeles för mycket. Vill inte ha en björn, känns ibland som att det skulle kunna finnas allt möjligt i skägget.. Lite halväckligt kan jag känna om det är någon ”nära”, ex partner. Men stubb är sjukt snyggt och sexigt. Dock kan det stickas lite väl om det är på ens partner, men de är inte hela världen. Väldigt snyggt när det bara är lite grann så man precis ser att det finns, utan att det är helt utväxt.

 13. Frida

  De allra flesta killar är snyggare med skägg än utan och jag skulle definitivt ha ett själv om jag var man. Min karl rakar ibland av sig skägget på sommaren men om jag fick bestämma skulle det vara kvar året runt!

 14. Therese Lundqvist Bergman

  Skägg är inte bara sexigt och snyggt, utan även otroligt manligt i mina ögon. (..Kan ju ha att göra med att det inte finns så många skäggiga damer ute i världen som bär upp skägg med gusto.) En rejäl stubb kan räcka så länge den är väl utspridd över karlns anlete.

  Älskar när min partner har skägg, men visst kan det komma att vara i vägen vid intimare aktiviteter då och då..

  Mer skägg åt folket!

 15. Emelie

  Vissa skägg är väldigt snygga. Gillar ansade och lite mindre sägg (typ hakskägg). Personligen gillar jag inte stora, långa skägg och skepparkrans, vilket dock kan bero på att jag är väldigt ung. Många killar i min ålder kan inte riktigt bära upp så stora skägg – det passar inte ihop med hur unga de ser ut i övrigt, riktigt.

 16. Nora

  Skägg är det sexigaste som finns. Det är inte bara snyggt att se på; att få pilla i ett riktigt härligt skägg är bättre än terapi, yoga och meditation tillsammans. En snubbe med snyggt skägg kan få mig att vända mig om på gatan. Inte ens torra efter-hångel-läppar kan få mig att sluta älska skägg.

 17. Hanna

  Åhhh… em man med ett redigt skägg är så sexigt och fint. MEn det ska ju sitta på rätt man så klart. Jag njuter av att ha skägg på min partner. Det får gärna vara långt och välvårdat. Jag tycker jättemycket om att dra fingrarna genom ett fylligt skägg. Det är både tändande och mysigt. Nu mera tittar jag knappt åt män utan skägg.

 18. Bea

  Skägg är snyggt! MEN det ska vara välskött och trimmat, inte växa som ogräs.

 19. Ylva

  Tycker att lagom vildvuxet ogräs kan vara nice, lite mer utväxt skägg är mjukare och mysigare än kort stickigt stubb! Snyggt på rätt person, beror ju på växten och övrigt utseende och stil ;)

 20. Emma

  För mig signalerar en man med skägg: ”Hej, jag ser ut som en bad guy – het, sexig och vild – men är genuin, fin och lite vild. Jag älskar att njuta av livet, äventyra och dig.” Därför har jag aldrig fallit för en man utan skägg.

 21. jenny hipster

  Synd att skägg är så jäkla hipster bara. Det var snälla killar med fötterna på jorden som hade skägg för 10 år sen. Nu när skägg blivit en modeaccesoar så kommer drygheten med den.

 22. Therese

  Jag tycker inte alla passar i skägg, men jag gillar oftast ett mer välvårdat skägg. Det får inte vara för långt heller (inte gå ända ner till halsgropen). Jag tycker det kan vara riktigt snyggt och sexigt med skägg. Det är även mysigt att dra fingrarna igenom. Jag är inte så förtjust i enbart mustasch.

 23. Annica

  Män utan skägg ser generellt yngre ut än män med skägg. Vissa passar i skägg, vissa passar inte i skägg. Det beror mycket på själva skäggväxten; är den tät eller gles, fjunig eller ”grov”?

  Ett snyggt skägg är rejält sexigt. Ett fult och misskött skägg kan man lika gärna raka av.

 24. Lady Mountain

  Underbart att kyssa en man med helskägg och sen så är det förbaskat stiligt också!

 25. Johanna Kåhl

  skägg är jättesexigt , så länge det inte täcker hela ansiktet o är vårdat :D det ser väldigt manligt ut , jag föredrar utseendemässigt en med skägg än utan

 26. Amanda

  Det beror helt på person, form på skägg och om det sköts om med god hygien. Jag kan tycka att det känns lite konstigt att kyssa någon som har skägg. Jag gillar att känna hud. Ville jag ha en hårig sak att pussa på kunde man ju köpa en hund. Föredrar 5 dagars stubb framför skägg any day; även om det river upp ansiktet.

 27. Razrobban

  Det roliga med skäggtrenden är att man kan gömma dubbelhakor och leka tysk porrfilm när man slickar sin tjej. Det ser ut som en rosa gubbe som tittar ut ur mossan. Helt ärligt är skägg ohygieniskt, döljer ansiktet, och hör hemma på pedofiler eller sjömän, gladiatorer. Inte på beniga töntar med fula mössor. Bara i Sverige där det slagit igenom. Turisterna skrattar åt oss

 28. Emma

  Det beror lite på skäggväxten. Har man ynkligt med ansiktsbehåring, lite spridda skurar här och var bör man nog raka sig. Men en man med ett välvårdat och välklippt skägg kan vara väldigt attraktivt! Gillar både mörka och blonda skägg. Skägg gör ofta mannen lite manligare.

 29. Susanna

  Jag gillar inte skägg alls. Tycker att män och killar är snyggast utan vare sig skägg eller mustascher. Det är ytterst få män som passar i skägg och när det i så fall händer, är det oftast äldre herrar.

 30. Sheryl

  Nämen. Vilka partiska åsikter. ALLA kvinnor jag känner och frågat väljer UTAN SKÄGG (eller ett par dagars stubb ) . De allra flesta män är betydligt snyggare och fräschare utan skägg. Skägget är ett riktigt baktetiefilter.
  Fy sjutton vad oattraktiv. Aldrig att jag skulle kyssa en man med päls i ansiktet! Det är ju som att på en nudiststrand fråga ” Tycker ni att man ska ha baddräkt på här” – …..
  Fråga nånstans där inte skäggiga mäns kvinnor är majoritet så får ni relevant statistik.

Kommentarer inaktiverade.