Det perfekta sommarskägget

Skrivet av

För varmt och för jobbigt att sköta.

Jaha, så blev det sommar igen utan att jag fick ändan ur vagnen och rakade av mig vinterskägget. Och nu är det ju så dags, när solbrännan redan sitter där. Jag inser att jag hade exakt samma problem för ett drygt år sedan, och jag ställde samma fråga då. Hur ska sommarskägget bli? Jag är ruskigt sugen på mustasch, precis som då, men jag tror inte att renrakade kinder är så bra för mig i år. Långa mustascher är fint men de kräver jobb för att vara fina, likadant är det med längre skägg tycker jag. Och på sommaren orkar jag verkligen inte pyssla med skägget.

Jag har alltid trott att skägget skulle göra mig dödsvarm på sommaren, men jag undrar egentligen hur varm man blir. Nu har jag typ 5 cm långt skägg och det måste jag säga värmer en hel del redan. I våras pratade jag med en fransk barberare i London med kanske 1,5 cm skägg och han tyckte inte alls att han blev varm, ens i Frankrike på sommaren.

Förra sommaren kände jag mig inte särskilt varm i mitt dåvarande skägg, men då blev det väl aldrig varmare än 21,5 grad typ.

Hur kort skägg är lagom för att inte bli för varm? Hur är det för er?

5 reaktion på “Det perfekta sommarskägget

 1. Pompom Sönnfors

  Jag kör hyfsat konsekvent med vinterpäls. På sommaren åker det av. Det känns inte bra med skägg när jag badar och svettas mycket. Jag får oftare inflammerade hårsäckar då. Jag passar på att pyssla om huden lite extra med peeling och fuktkräm i stället.

  På hösten kommer skägget tillbaka och nånstans runt februari slutar jag klippa det för att ”det ska ändå av snart”. Och så är det galet långt när rakningen väl blir av i maj.

  Fast nu har jag helskägg ändå eftersom jag råkade göra annat ett tag och så satt det bara där.

 2. Patrik

  Kanske ett perfekt tillfälle för att se hur långt ditt skägg kan bli under sommaren? Med andra ord, inte ta hand om det alls, bara låta det växa och växa och växa! Planerar själv på att göra nåt liknande med mitt!

 3. Jerker

  Vadå, att skägg skulle vara varmt är ju en myt. Det svalkar något, knappt mätbart. När jag kollar på bilder på dig på bloggen står det ju helt klart att du bör spara. Du är klart snyggast när det växer fritt. Lemmyskägget var klädsamt, men då är det ju det där med skötsel… Din inställning inga rakade kinder, inget underhåll gör ju att uteliggarskägg är ditt enda alternativ. Låt det växa.

 4. rodrigo

  pga av mitt jobb kan jag inte ha skägg(livsmedel industrin direkt kontakt med råvaror), har jag längre än 5 mm så måste jag ha skäggskydd, men det är en bra längd, lång nog för att vara tät, men luftig nog resten av året.

 5. Philip

  Förra veckan åkte jag och mitt skägg till kroatien där temperaturen peakade runt 40-42 grader. Det var inga som helst problem och då har jag ett hyffsat helskägg(40-50mm). så det kanske är en lagom längd :)

Kommentarer inaktiverade.