En skägglös kung på tronen – men folket har inte gett upp!

Skrivet av

Det holländska intiativet Utan skägg ingen kung som vi tidigare skrivit om har misslyckats med sitt uppdrag. Om det var för att Facebookgruppen aldrig nådde upp i de 100 000 likes som man hoppades på, eller om det var för att Willem-Alexander inte hade modet är oklart, men 1 maj kröntes den nye kungen utan ett hår på hakan (se bilden längst upp till höger).

Sorgen är förstås stor bland de engagerade. ”Mycket beklagligt” konstaterar man, någon klagar på att han är vek och inte har någon egen vilja, en tredje hanterar sin sorg genom konsten.

Kanske kan han hämta lite inspiration från prins Carl-Philip som visat att det går att vara både kunglig och skäggig. Hur skäggig är dock en fråga som Expressen borrat ner sig i. På bilderna från prinsessan Madeleines bröllop syns Calle P med en ganska tuktad skäggstubb, men på det officiella familjefotot som enligt fotografen själv togs några timmar senare ser prinsen ut att ha ett rejält helskägg. Skuggor, fusk eller världens snabbaste skäggväxt?

Hursomhelst, holländarnas kamp går vidare. Facebookgruppen finns kvar och med åldern kommer vishet menar en i gruppen. Nu närmast står hoppet till semestern. Vågar vi hoppas på ett frejdigt semesterskägg, HKH Willem-Alexander?