Sax – så mycket lättare än trimmer

Skrivet av

Många av er verkar (åtminstone vilja att jag ska) låta skägget växa hela sommaren/hålla kvar vid vinterskägget även under årets varmare månader. Jag tröttnade på att vela och tog fram trimmern istället. Förra året klippte jag allt med sax, den här gången testade jag att ta allt med trimmer istället.

Inte helt lätt visade det sig.

Alltså, bara ta av skiten går ju lätt, men vill man till exempel ha kortare under hakan och vid mustaschen får man svårt. Kanske går det bättre att köra på frihand med trimmern men då finns ju risken för sådana här fadäser. Först testade jag 25 mm runtom och 19 under hakan. Det slutade med att jag fick köra med 19 mm överallt och ändå klippa med sax kring munnen.

Nåja, det känns svalare och mindre underhållskrävande nu. Dessutom tuggar jag inte på muschen längre och behöver inte ha med vax till stranden. Till hösten tar vi nya tag.

PS. I helgen publicerar vi nästa trimmertest – en riktig skogshuggarmaskin som användes vid detta inläggs tillblivelse.

5 reaktion på “Sax – så mycket lättare än trimmer

 1. Dawid Norrvi

  Jag använder trimmer för att få till det lite grovt. Det är en viss teknik just under hakan.
  Sedan använder jag sax för finliret.

 2. Axel Naver

  Tack för tipset Emma! Jag kan avslöja att vi på Skäggbloggen har grottat ner oss i massor av liknande forskning – inklusive studien du nämner – och i Skäggboken som kommer ut i september kommer man att kunna läsa allt som är värt att veta om vad kvinnor tycker om skägg egentligen.

 3. emil lysebring

  Blev ju riktigt snyggt, tycker ändå att du skulle låtit det växa ;) Själv kör jag med vinterpäls året runt. Trevlig midsommar alla skäggisar

 4. Karl Johan

  Jag kör ”åretrunt”-skägg. Har aldrig tyckt att det blivit för varmt. Men jag har kanske inte så långt skägg. Var nyligen i Wien där termometern visade 36 grader sista dagen.

Kommentarer inaktiverade.