Test av skäggtrimmer: BabyLiss Pro45 (E955E)

Skrivet av

Nytt trimmertest! Vi kollar in det tyngre artilleriet.

Modell
BabyLiss Pro45 (E955E)

Män gillar verktygslådor, eller hur var det?

Användning
Den känns tung och gedigen i handen och motorn är en ardennerhäst jämfört med många andra spinkiga trimmermodeller. Känns som en bruksapparat man hade kunnat hitta på en frisersalong. Den är en kombinerad hår- och skäggtrimmer. Tar man bort kammen finns fem inställningar mellan 0,6 mm och 3 mm. Trimmern levereras i en stor verktygslåda som innehåller kammar för 3, 6, 9.5, 13, 16, 19, 22 och 25 mm.

Pris
Ca 600 kr (juni 2013)

Fördelar
Jädrar vad den klipper bra. Stark motor och bra sax ger ett jämnt resultat där alla strån ryker obönhörligen. Ett tjockt helskägg är inga som helst problem. Kammarna är stabila och av en typ som ger gott om plats för saxen att komma åt. Sax och kam följer med i lådan, som mer liknar en låda till en borrmaskin än något annat.

Nackdelar
På grund av tyngden och en väldigt bred sax är den inte så bra för precisionstrimning. Det är svårt att sätta en jämn kantlinje på skägget. Här märks det att detta främst är tänkt som en hårtrimmer, och att skäggfunktioner har fått stå tillbaka. Det är pilligt att byta kam, eftersom man måste ta av och sätta på separata kammar för olika längder.

Rätt trimmer för dig som…
Vill ha en riktigt stark värstingtrimmer med bra klipp och är mer intresserad av att få en jämn längd på skägget än av att sätta en snygg kant på halsen och kinden (eller kan tänka dig att göra det med en mindre och smidigare trimmer). Om du dessutom vill kunna använda samma trimmer till håret och har gott om plats i badrumsskåpet är det här trimmern för dig.

2 reaktion på “Test av skäggtrimmer: BabyLiss Pro45 (E955E)

  1. Pingback: Test af hårtrimmere: Hvilken hårtrimmer er den bedste?

  2. Pingback: Skægtrimmer test - se de 4 bedste skægtrimmer her

Kommentarer inaktiverade.