Trimmertest: Remington MB4550 Touch Control

Skrivet av

Här är en trimmer fullproppad med finesser. Men: Förväntningarna krossades av en obehaglig överraskning.

Modell
Remington MB4550 Touch Control

Pris
Från 529 kr (juni 2013)

Användning
Smaka på det här: du ställer in längd och motorhastighet med hjälp av en pekskärm. Inga hjul eller skjutreglage här inte. Skärmen ger dig information om exakt längd (mellan 0,4 och 18 mm) och hur mycket kraft batteriet har kvar. Förutom pekskärmen finns en på/av-knapp och ett reglage som låser fast trimmerns längd.

En annan nyskapande detalj är att man kan ladda trimmern med en USB-sladd – en mindre adapter att släpa på resan alltså.

Nackdelar
Fagra löften alltså, men olyckan inträffar redan vid andra användningen.

Man håller ju hela handen över pekskärmen när man använder trimmern. Om man då är trött och glömmer att slå på låset, så kommer man åt att ändra längdinställningen MEDAN MAN TRIMMAR. Jag råkade på det sättet minska 5,5 mm till 0,4 mm snabbare än jag hann säga ”halv mustasch”.

Problemet uppkom eftersom jag ändrade längd mellan skägget och mustaschen – något som knappast är ovanligt. Tidigt på morgonen eller sent på kvällen räknar jag med att fler personer är lika disträ som jag och glömmer bort låsreglaget. Det går inte att designa efter hur man hoppas att folk ska använda produkten, för i slutändan är folk klantarslen så man måste formge efter hur folk faktiskt använder produkten.

Jag har ett förslag till Remingtons formgivare: Så länge motorn är i gång ska längdinställningen vara låst. Endast när motorn är avstängd ska det gå att ändra längden.

Precis som den Remington-trimmer som Eric testade nyss river den här också upp sår när man tar av kammen och ska ansa kantlinjen. Inte bra.

En sökning på nätet visar också att många klagar på problem med att pekskärmen får fnatt och att maskinen hänger sig. Men detta tillstånd hann inte infinna sig för mig innan halva mustaschen försvann och trimmern hamnade i lådan.

Fördelar
Nå, om man bara kommer ihåg att låsa trimmern så klipper den för all del bra. Till skillnad från andra trimmers som kanske har en handfull längdinställningar så kan denna Remington ställa in kammen med en precision på 0,1 mm. Den är väldigt effektiv på att ordna 0,4 mm skäggstubb. Det finns också en fördel för mig som är färgblind: det är en symbol på skärmen som visar hurpass laddat batteriet är – till skillnad från många andra trimmers där laddaren slår om från en röd till en grön lampa när laddningen är klar.

Rätt trimmer för dig som…
Om du litar på att du kan hålla huvudet kallt och alltid komma ihåg låsreglaget så kan det här vara trimmern för dig – åtminstone om du värdesätter en precision på en tiondels millimeter och vill kunna ladda med en usb-sladd.

En reaktion på “Trimmertest: Remington MB4550 Touch Control

Kommentarer inaktiverade.