Tre skäggiga tisdagslänkar

Skrivet av

tis-lank-1-LukeBeard1. Den som odlar skägg för första gången ställs inför många frågor: Hur ansar jag skägget? Hur tvättar man det? Vad ska jag säga till kolleger som klagar? Hjälp finns här på skäggbloggen, till exempel under ämnet skäggvård. Men man kan också spana in dagens första länktips, nämligen Esquire-artikeln How To Have a Beard. Journalisten Luke O’Neil har odlat i 2,5 månader och ger sina bästa tips: ansa kanterna, tvätta skägget, skaffa en skägg-mentor. Konstigaste och mest amerikanska liknelse: ”Tänk på att odla skägg som att låta förhuden växa tillbaka.”

tis-lank-2-ESQ-01-rollie-fingers-facial-hair-0813-mdn2. Esquire har också satt samman en lista över de, i deras tycke, bästa sportskäggen någonsin: The Most Memorable Facial Hair in Sporting History. Listan skiljer sig markant från Skäggbloggens topplista över sportskägg – Esquire hoppar helt över Emil Kåberg men nämner istället t.ex. baseballspelaren Rollie Fingers. Bästa anekdot: historien om hur Mark Spitz lyckades lura i den sovjetiske coachen att det var mustaschen som var nyckeln till hans OS-framgångar 1972, varpå hela det sovjetiska laget nästa år dök upp med mustascher.

tis-lank-3-_69285041_beard3. I Storbritannien har programledaren Jeremy Paxman orsakat stort rabalder genom att odla skägg under sommaren. Till skillnad från sin svenske kollega Rikard Palm har Paxman stått emot protesterna och låtit skägget vara. För att sätta in detta i sitt historiska sammanhang tar BBC därför med oss på en historisk odyssée över skäggets roll i yrkeslivet i artikeln A history of beards in the workplace. Läsvärd och gedigen artikel!

Tack Jochen och Johan för tipsen om de här länkarna!

En reaktion på “Tre skäggiga tisdagslänkar

Kommentarer inaktiverade.