Odla ett taktiskt skägg

Skrivet av

tbocDet började som ett skämt. Vi var på krogen när några hittills okända skäggiga män anlände. De introducerades för oss som skytteintresserade. Det ena ledde till det andra, diskussionen spårade ur en aning och vips började vi prata om att ha skägg och vara soldat. Någon nämnde ordet taktiskt skägg på skoj, någon annan googlade på ”tactical beard” och där var det. Ett begrepp som var nytt för oss men som visade sig vara ytterst väletablerat.

Vaddå, tänker du, det är väl alltid taktiskt att ha skägg? Jo så är det förstås, men ibland är det extra taktiskt. Till exempel om man är västerländsk soldat och vill smälta in bland lokalbefolkningen i mellanöstern. Det är då man odlar ett taktiskt skägg. De här skäggen har visat sig vara så taktiska att de samlar hela grupper av följare. Till exempel Tactical Beard owners club (de har till och med tygmärken!) som hyllar soldatskägget. Över 16 000 medlemmar har nu klubben som hyllar soldater med skägg. Som de där konstiga amerikanska vapen-och-nakna-brudar-tidningarna. Fast skägg.1373499

10 reaktion på “Odla ett taktiskt skägg

 1. Farbror Stark

  Vi är faktiskt en hel del svenskar som är medlemmar TBOC och det finns medlemmar från hela norden och världen. Ansiktskevlar ska man inte förringa. :)

  -Farbror Stark, TBOC.

 2. Farbror Stark

  Jomenvisst. :) Så varän det finns ett taktiskt skägg, så är det inte bara lite vackrare att vara där, det är också lite tryggare.

 3. Alexander

  Det är ju inte för att smälta in, utan för att bli respekterade som ockupanterna skaffar skägg. En soldat utan skägg i Afghanistan är ungefär som en soldat med en propellermössa här. (Notera förövrigt att taktiskt och tactical inte är utbytbara.)

 4. G

  TBOC är betydligt mer än en sida man ”gillar” på Facebook för att man tycker att skägg är lite ballt. Den öppna delen av TBOC som ni länkar till är själva fan-sidan. Som ni ser i informationen på fan-sidan, så finns den verkliga klubben i en sluten grupp dit man måste ansöka om medlemskap. Det är där ni hittar verkliga ”tactical beard owners” från hela världen.

  För att beviljas medlemskap i TBOC ska du styrka att du har ett ordentligt skägg samt att du ”are operating in a tactical environment as a profession or hobby”. Här ser ni också skillnaden mellan svenskans ”taktisk” och det här sammanhangets ”tactical”.

  -G, TBOC

Kommentarer inaktiverade.