Skäggakuten: Vad göra med glesa fläcken?

Skrivet av

625-felix

200-felixDet är dags igen för alla skäggon att rycka in och komma med tips! Det är en läsare som har hört av sig till oss med bilder och följande fråga:

Jag har funderat länge på hur jag ska göra med skägget. Jag tycker att jag känner mig bekvämare med skägg än utan, men det är inte helt jämnt. På bilden ser ni att jag har liten gles fläck, det växer hår där men väldigt lite. Hur tycker ni jag ska göra, satsa på 3mm trimning eller låta det växa ut?

Det är lätt att snegla på killar med tätare skägg, men man får man komma ihåg att det är många som har glesa fläckar i sina skägg och det ger skägget en personlig prägel. Likväl kanske man vill dölja fläcken, och olika skäggbärare hittar olika lösningar. Kära läsare, vad har du för tips? Har du klurat på samma problem och hittat en skäggfrisyr som passar?

21 reaktion på “Skäggakuten: Vad göra med glesa fläcken?

 1. Pär

  Flytta ner käklinjen till vecket mot halsen så att inte skägget ligger som en mask utanpå utan blir mer en del av ansiktet. I och med att du då också får mer skägg nedanför ”fläcken” så tror jag den uppfattas som mindre.

 2. Marcus Hermansson

  Jag har också små fläckar där det växer mindre och låter helt enkelt skägget ovanför växa över. Så vissa delar, där skägget är tätt, kan man hålla kortare. Andra delar, där man har mindre tätt håller man området runt om lite längre.

 3. Inglorious barbers / Alexander

  Det är precis som du säger, antingen hålla det på ca 3 mm med skarpa linjer eller låta det växa ordentligt i minst två månader och sedan besöka en barberare som kan ge dig guidelinjer om hur och var du ska sätta linjerna och även hur du ska sätta trimmern när du trimmar det hemma. Du har jätte bra skäggväxt, jag skulle rekommendera att du låter det växa, så kommer de glesa att tjockna igen till slut! Just be patient!

 4. Felix

  Thanks y´all för alla tips! Det känns bättre att höra från andra att man kan spara ut. Har lagt undan rakhyveln och ska låta skägget växa under hakan också. Nu ska jag låta det växa i ca 2 mån, kanske trimmar lite vid 8-10 mm, och sedan gå till barberare och få råd hur jag underhåller skägget på bästa sätt. Uppdaterar med bild då!

 5. AmpleFlame

  Jag har exakt samma problem, min vänstra sida och runt munnen är bra men jag har precis som du en fläck på höger kind. Jag är 27 och den har blivit bättre med åren, estimerar att den är borta till 35 :) Jag håller skägget kort eller väldigt långt, allt mittemellan försöker jag hålla mig borta ifrån. Är nu inne på vecka 6 från nyrakat och tror att det kan vara täckt om 2-3 veckor.

 6. Skägghjälp

  Skägghjälp!
  Jag är 23 bast och har ett liknande problem! försöker odla helskägg men har tyvärr glest på undre delen av kinderna som denna karl har!
  Vad göra? raka av 2 månaders sparande eller försöka låta det växa över på nå vis?
  Kan man skicka in en bild?

 7. TheatreOfDreams

  Tålamod och tid. Ge det 1 månad till och se vad som hänt. Har själv märkt att just tid löser en del glesa områden. Skäggstråna växer i olika takt.

 8. Rob

  Hej Felix! Låt det växa ut ett bra tag och se vad som händer. Förslagsvis så kan du låta skägget växa ner till halsen.. ja vid adamsäpplet. Om du föredrar helskägg och känner dig ”naken” utan så låt det bara växa. Det är trots allt bara en liten fläck som inte ska förstöra dina skäggvisioner. Kör hårt!

 9. Max Gyllenhammar

  Tycker det är ganska snyggt att ha skägget vid haklinjen. Är det en oskriven regel att låta det gå till adamsäpplet?

 10. Felix

  Har låtit skägget växa ca 1,5 månad nu och jag tycker det ser bättre ut. Har endast klippt enstaka hårstrån som sticker ut, polisongerna också och trimmat under hakan (8mm) för att inte se allt för ovårdad ut. Tänker spara 1 månad till och sedan gå till barber för att fixa till skägget samt få professionella råd och riktlinjer. Känns bättre att ha lite mer skägg.

 11. Rob

  Det är naturligtvis en subjektiv bedömning, min uppfattning är att det är snyggast. Det är även bara ett förslag till Felix. Om han vill kan han testa. Du delar inte den uppfattning som jag har och det är helt okej. Som du vet är ju regler till för att brytas….även oskrivna.

 12. Rob

  Gött! Jag får också ”racerhårstrån” som drar iväg… Nu börjar jag bli grå vid tinningen och de grå håren växer med enorm hastighet. Mycket snabbare än de andra och det ser underligt ut…. Lägg gärna upp nån mer bild så vi får se hur du ser ut nu. Mvh/R

 13. Felix

  Tack för alla fina tips, har kommit på ett sätt jag är nöjd med! Jag trimmar allt till 3mm, flyttar ner käklinjen ca 2 cm ovan adamsäpplet och använder ögonbrynsfärg på ”fläcken”. Det växer tunna hårstrån där, med ögonbrynsfärg märker man ingen skillnad.

 14. Buzzo

  Skulle aldrig ha reflekterat över ”fläcken” om det inte vore för inlägget, har själv ett heltäckande skägg men visst finns det mindre täta områden på ett par ställen. Ingen bryr sig om sånt förutom osäkra skäggodlare eller skägglösa män som ofta hittar anledningar att raka sig, låt det växa så märker inte ens den mest kritiska betraktaren.

 15. Henrique

  Har hört från olika källor att man ska spara testosteron genom att inte ha sex eller onanera under en period på sex veckor. Då ska testosteronet ge utslag i kroppshår och skägg. Har dock inte prövat så vet ej om det bara växer snabbare eller om det blir bättre och bredare växt. Nån som vet?

 16. Rickard Jansson

  Ta en tuschpenna som har din skäggfärg och fyll i de glesa områdena. Har funkat för mig i alla år. Ingen märker, jag lovar!

 17. J

  Jag har ett liknande problem, jag har en tät, jämn och fin skäggväxt utom på ett ställe
  Vänster polisong går inte hela vägen upp till håret utan fattas en cm, går alltid i helskägg och för att dölja den kala fläcken får jag låta håret vara relativt långt så det inte syns
  Men vill gärna ha lite kortare frisyr men då känns det inte som att skägget är komplett
  Någon annan som har samma eller liknande problem och vet en lösning till detta?
  Tacksam för svar!

 18. Eric

  Hej

  Känner mig lite avundsjuk på er som klarar av att låta skägget växa utan att raka er.

  Ge mig ett tips hur man står ut de första två veckorna som är helt klart värst.

  MVH

Kommentarer inaktiverade.