Gå med i Movember – samla till cancerforskning – vinn skäggverktyg

Skrivet av

movember-13-200Nu är det dags för Movember igen! Du vet, kampanjen som går ut på att samla in pengar till cancerforskning och där man markerar sitt deltagande genom att raka sig 1 november och sedan odla mustasch under en månads tid. Vänner kan sedan donera pengar via just din mustasch.

Movember startade år 2003 i Australien. Från det årets blygsamma 30 mustascher har kampanjen vuxit till 1,1 miljoner deltagare år 2012. Som så många andra bra idéer föddes Movember på en bar; de två kompisarna Travis Garone och Luke Slattery satt och pratade över en öl om att de ville se mustaschmodets återkomst, och när de sedan fick inspiration av en kompis mamma som samlade in pengar till bröstcancer så föddes konceptet Movember.

Om du vill bli en av Movember-muscharna har du nu också en chans att vinna ett fint skägg-kit från en av Movembers sponsorer!

Vinn skäggverktyg från Gillette

625-mo-gil

Så här går tävlingen till.
1) Registrera dig på Movember.com.
2) När du har registrerat dig, skicka en skärmdump på din registrerade Movember-profil till mejl@skaggbloggen.se – skriv Movember i ämnesraden och glöm inte att berätta hur vi kan få tag på dig om du skulle vinna.
3) Tävlingsperiod: 28 okt – 4 nov. Fjärde november drar vi tre vinnare som får ett Gillette-kit på posten.
4) Priset till de tre vinnarna är ett kit bestående av Gillette fusion proglide styler, rakgel och en återfuktande kräm.

Mer om Movember

2013 är det andra året som Movember finns i Sverige. Bland årets deltagare finns bland andra fotbollsspelaren Fredrik Ljungberg, fotbollslaget Elfsborg och förbundet Tull-Kust för anställda hos Tullverket och Kustbevakningen, enligt ett pressmeddelande.

Man kan gå med som ”Mo Bro” om man odlar mustasch eller ”Mo Sista” om man är mustaschfri. Tyvärr har de inte lagt till kategorin ”Mo Pro” för alla som redan har en stilig mustasch eller är skäggiga, trots att Skäggbloggens läsare föreslog det förra året. Men men… vill man visa sig hängiven kan det ju ligga en extra stark symbolik i att raka av sig sin stiliga mustasch och börja om från rent bräde första november för insamlingens skull. Och det går ju att bidra till en kompis insamling även om man vill behålla skägget.

Vart går då pengarna som samlas in genom Movember? Sammanfattningsvis till ”program för de utmaningar som finns inom prostatacancer, testikelcancer och mental hälsa”, enligt deras webbplats.

Läs också:
Vår recension av Gillette fusion proglide styler.
Så gick det till när Movember kom till Sverige.
Septembeard gör Movember sällskap.

2 reaktion på “Gå med i Movember – samla till cancerforskning – vinn skäggverktyg

  1. Pompom Sönnfors

    Vore det inte snitsigt om Skäggbloggen startade ett nätverk på Movember? Så kan vi joina sedan. Till nästa år kan ni ha det som bevis på att man reggat sig också, i stället för skärmdump. :-)

  2. Pingback: Vinnarna i Movember-tävlingen | Skäggbloggen

Kommentarer inaktiverade.