Trimmertest: Philips BeardTrimmer 9000

Skrivet av

lasertrimmer1

Som vi tidigare skrivit här på bloggen jobbar lasertrimmer3trimmertillverkarna just nu för högtryck för att packa sina produkter fulla med nya funktioner som ska få oss konsumenter att vilja slänga våra gamla apparater och köpa en ny. Det verkar finnas två spår: multifunktionsspåret (se här, här och här) och hightechspåret (se här). Med sin senaste trimmer satsar Philips på den senare kategorin. Den marknadsförs om Darth Vader-trimmern och dess unika funktion är ett lasersikte.

Modell
Philips BeardTrimmer 9000

lasertrimmer2Användning
Som trimmer funkar den bra. Ställbara längder i 17 steg, från 0,4 mm till 7 mm. Två olika kammar följer med och saxen kan vridas så att man kan välja mellan 32 eller 15 mm bredd. Det som skiljer den här trimmern från övriga är ett lasersikte. Bak på trimmern sitter en laser som ritar ett rött streck i ansiktet, just där saxen träffar huden. Lite som de laser-vattenpass som snickare använder.

Pris
Ca 1100 kr (okt 2013)

Fördelar
Den klipper bra, motorn är stabil. Den ställbara saxen är schysst för finlir kring tex näsan och det är skönt att längderna står i millimeter. Det är dessutom lätt att se vilken längd man för tillfället har inne. Batteritiden är bra (60 min) och den är vattentät. Dessutom är BeardTrimmer 9000 ganska snygg.

Nackdelar
Jag fattar inte grejen med lasersiktet. Okej, det är lite coolt med laser och det kan underlätta lite grann att se var trimmern sax kommer att landa på huden, men det gör man ju när man håller trimmern någon millimeter från ansiktet också. Laserns starka ljus kan också göra det svårare att se var skägget slutar och om man ändrar vinkeln på trimmern så flyttar sig siktet. Att betala typ 500 spänn extra för den funktionen känns inte prisvärt. Dessutom gör lasern trimmern mycket klumpigare, den ligger liksom en bulle på trimmerns baksida och gör den ganska mycket tjockare.

Rätt trimmer för dig som…
Har en kort, vältrimmad skäggfrisyr och är extremt noga med att skäggkanten går på exakt rätt ställe. Någon som är ovan vid att använda trimmer och vill få perfekt resultat direkt kanske skulle kunna känna sig lite tryggare med ett lasersikte, men å andra sidan riskerar man att hamna snett om man håller maskinen i fel vinkel. Gillar du prylar, laser och coola effekter kan nog BeardTrimmer 9000 vara något för dig – om du dessutom har gott om pengar.

5 reaktion på “Trimmertest: Philips BeardTrimmer 9000

 1. Axel Naver

  Jag har också provat trimmern och tycker att lasersiktet gör det direkt svårare att sätta en jämn kantlinje. Det är alltså inte bara en funktion som inte tillför något – den är rentav en försämring. Det kan vara för att jag har ett ganska ljust skägg som lasern skapar visuella hinder för att se vad jag håller på med. Men i vilket fall som helst kan jag inte alls rekommendera den här trimmern, om du inte – som sagt – gillar prylar och laser väldigt mycket.

 2. erika

  Ett tips sökes!
  Jag är på jakt efter en liten present att ge min sambo…En ny rakhyvel, trimmer eller kanske till och med 2i1?
  Kan ni ge mig något tips på en bra produkt?
  Han gillar inte den babylena nyrakade hyn men samtidigt vill han inte vara för skägg.
  Vi båda gillar när det är den där ”efter några dagar stubbet”
  Jag vill inte fråga honom vad han vill ha eftersom jag vill ge den som en överraskning, allt jag vet att den han har nu nyps.
  Men en liten fråga också, alla rakapparater som man kan använda i duschen – rakar de bara så pass kort att det blir ”babylent”?

  Tips uppskattas! :)

  Mvh
  Erika

 3. Kocken Kai

  en enkel och bra alltiallo-trimmer är ju Gilletes Fusion Styler. Den är lätt, trimmar bra, har 3 trimmerlägen, 1 hyvel, friläge och även trimmerblad på hyveln. hyveln vibrerar ju då såklart. Bara att byta ”munstycke” efter hur du nu vill ha det. Nackdelen är Batteritiden. Den räcker till 4 rakningar eller runt 12 trimmningar för en med inte alltför långt skägg. Men för 200 kr så får man något lätt och bra som tar hand om skägget bra :) av mina 5 olika så är det min favorit s

 4. Fredrik

  Förutom lasern så verkar ju trimmern bra. Var kan man köpa en trimmer som har allt det som den här har men inte laser? Och vad heter den? Pris typ?`

  Tacksam för svar!

Kommentarer inaktiverade.