Fem sorters mat som sabbar mustaschen

Skrivet av

gradde

På den kände kocken Jamie Olivers sajt tipsar man om fem sorters mat som man bör undvika om man har mustasch – till exempel om man deltar i Movember: Five foods to be avoided by moustache brothers.

Deras lista: (1) Cappuccino (2) Vitlökssoppa i mugg (3) Sockervadd (4) Ostron (5) Billig öl.

Hmm. Jag skulle nog kunna få i mig alla de där utan större problem. Har britterna inte hört talas om att äta försiktigt? Eller att det finns mustaschkoppar som skyddar läppskägget för den riktigt fumlige (se nedan)? Och servetter? Hör det förresten inte till att få lite öl i mustaschen när man dricker en riktigt skummig öl?

Dessutom saknas mustaschmördaren nummer ett på listan: SEMLA. Detta bakverk kan orsaka kaos. Surnade rester av grädde är inget vidare. Som tur är har Skäggbloggens läsare gett massor av tips på hur mustaschmän bäst äter semla på värdigt vis!

Kära läsare: Vilken mat orsakar problem för din mustasch? Och vad har du för lösningar på problemet? Skriv gärna en rad i kommentarsfältet!

Tack Mikael Antonsson för tipset om Jamie Oliver-listan!

14 reaktion på “Fem sorters mat som sabbar mustaschen

 1. Daniel Paulsson

  Ledsamt nog är det hamburgare. För oss med, eller jag kan inte svara för alla andra, men för mig med en sann handlebar(dvs ej avkortad för att inte växa ner över läppen utan utsparad för att kunna dras åt sidorna) så hamnar hela mustaschen i munnen då jag tar en rejäl tugga och när jag sen biter så dras den åt, ungefär som att någon har ett grepp om den och sakta drar. Mycket tråkigt läge vilket jag valt att lösa genom att göra så pass stora hamburgare att det är allmänt ok att äta dem med bestick!

 2. cigarbear

  Håller inte med inlägget. När skummet från en Guinness fastnar mustaschen så kan man liksom suga lite på mustaschen som en bonus innan man torkar rent mustachen. Ostron är inga problem. De slinker ner så lätt. Skulle ostron fastna i mustaschen så äter man nog dem på fel sätt?!
  Men mat som man äter med händer är värst. Kladdiga revbensspjäll och klycklingben är lite jobbigt. Men värst är nog vår svenska semla. Det går helt enkelt inte.
  Men trots alla dessa problem skägget då man äter så känns det lite charmigt att skägget blir lite kladdigt. Och man kan ju alltid torka av sig efteråt. Skulle aldrig raka av mig det bara för att göra det lättare att äta.

 3. HNB

  Semlor ger en bestående doft av sur grädde hela dagen. Tyvärr ofrånkomligt, men fan så värt det.

 4. Kapten Tveskägg

  Korv med bröd är ett problem, När jag skall äta en dylik får jag antingen försöka få in den sidleds i munnen eller det optimala, be korvgubben lägga senapen i botten av brödet istället för ovanpå korven.

  Och ang öl i mustachen så kan jag rekomendera Lambic el Geuse ja faktiskt alla suröl smakar närapå bättre i mustachen

 5. Kristian

  hoppade på spårvagnen en fredagskväll och när jag kom på luktade det spya ombord så jag frågade min tjej men hon kände ingenting… då insåg jag att det var grädden från chokladpuddingen jag hade ätit som härsknat i skägget… annars är hamburgare sjukt jobbigt när man tuggar i sig delar av mustaschen samtidigt och dressingen hamnar i skägget på hakan…

 6. Ulf Liljankoski

  Jag för bok över det jag äter och hur det fungerar tillsammans med mitt skägg och den yviga mustasch. Den maträtt jag föredrar att äta är sushi. Okladdigt och i lagom stora bitar – enkelt att stoppa in utan rester som fastnar.
  Likt Johan (i kommentarerna nedan) upplever även jag rostat bröd med marmelad, eller rättare sagt bröd med marmelad som ett av de största problemen. Det har jag dock löst genom att börja skära brödet i mindre mindre bitar. Något som föräldrar ofta gör till barn (Min föräldrar kallade det ”kisemackor” – kanske är det skånska, så jag får förklara det… kisemackor = kattbröd. Jag har ingen aning om hur man kopplade katter till småbitar dock :D ).
  Hamburgare, som även Daniel (i kommentarerna nedan) nämner, äter jag med kniv och gaffel.
  Sugrör är också ett favorit redskap till all sorts dryck! ;)
  Jag skriver lite om mina matupplevelser här:
  http://mittskagg.blogspot.se/search/label/Mat

 7. Vincent

  I princip allt rinnigt man äter med en stor sked tycker jag kan vara lite problematiskt när mustaschen växt till sig, tex. soppor och fil.

 8. Pingback: Hur ser omvärlden på Skäggbloggen, egentligen? | Skäggbloggen

Kommentarer inaktiverade.