Bästa skäggminnena utsedda

Skrivet av

Något av det allra roligaste med att vara skäggbloggare är att man får ta del av så oerhört många fina historier om skägg. Vi vill börja med att tacka alla ni som har skickat in era bästa skäggminnen för att ni förgyller såväl vår som läsarnas vardag med era berättelser. Skägg engagerar och förbrödrar!

Vi har valt tre vinnare som alla får varsitt exemplar av Skäggboken och vi tänkte publicera de vinnande historierna, utan inbördes ordning, under veckan som kommer. Först ut: en historia som förmedlar en skön ögonblicksbild i de österrikiska alperna.

 

Emanuel samma vecka, men med utsläppt musche.

Emanuel samma vecka, men med utsläppt musche.

”Jag hade sedan december månad sparat till ett buskigt och fint skägg. Inför en skidresa under påsken rakades skägget om till en handelbar på gränsen till knävelborrar för att locka alpdamerna.

Efter en veckas skidåkning med en hel del suktande damer i backen spatserar jag i mina lätt uppknäppta pjäxor längs huvudgatan i Mayerhofen, mustaschen självklart nyvaxad. Damerna är av någon anledning mer till sig än vanligt, och då ser jag att min överman kommer i motsatt riktning. En man i övre femtioårsåldern med en av de vackraste skapelser jag sett, det var vad man skulle kalla för knävelborrarnas målbild.

Avståndet mellan oss minskar. Vi får ögonkontakt och som på en given signal sträcker vi upp våra händer mot skyn och skapar en oförglömlig hi five och fortsätter sedan. Två främlingar som tyst förenas. Ett ögonblick av fulländande. Min semester var komplett.”

/ Emanuel Johansson

Visst ser ni det också framför er? Och önskar att ni varit med? På söndag kommer nästa vinnarhistoria!

En reaktion på “Bästa skäggminnena utsedda

Kommentarer inaktiverade.