Maria: ”Skäggen lockar mig tillbaka varje sommar”

Skrivet av

Vi fortsätter med läsarnas skäggminnen. Fortsätt gärna skicka in dem – fram till 8 december deltar du i utlottningen av tre ex av Skäggboken. Och så kan du få din historia publicerad här på bloggen. Som Maria:

saylo-maria”Jag har många fina minnen med skägg, ett är när jag fick känna på två vackra skägg samtidigt.

Men mitt bästa skäggminne är när jag förra sommaren var med i uppsättningen av ett vikingadrama. Jag har varit med i tio år nu, och det är delvis skäggen som lockat mig tillbaka varje sommar.

Det här specifika minnet utspelar sig i teaterföreningens kök. Jag står där i eftermiddagssolens gyllene sken. I min ena hand håller jag en bit ost. Min andra hand håller i ett skägg. Ett stadigt, men ändå mjukt skägg. Jag kilar nöjt in mina fingrar i hans skägg. Tar en tugga av ostbiten. Stryker honom försiktigt längs kinden med fingrarna.

Jag kan inte låta bli att le när jag tänker tillbaka.
Det var en av de bästa dagarna hittills i mitt liv.

PS. Jag bifogar en bild av mig själv, jag har pinsamt dålig skäggväxt. Jag har försökt odla sedan jag var 12 år gammal, men det verkar inte bli bättre än såhär…”